Metro-portal.hr

objavljeno 28.05.2009. 14:21:36
ŽIVOT JOJ ODGOVARA

Martina Hingis se ne vraća u tenis

Povratak u profesionalni sport bio bi previše zahtjevan, ali protiv egzibicijskih mečeva bivša prva tenisačica svijeta nema ništa.

(Corbis)

Nekadašnji 'broj jedan' u ženskom tenisu Švicarka Martina Hingis, koju je Međunarodni teniski savez suspendirao na dvije godine zbog dopinga, odbacila je ideju povratka u svijet profesionalnog bavljenja tenisom, piše u četvrtak "Tages-Anzeiger".

"Mnogo me ljudi pita hoću li se vratiti igranju tenis. No bilo bi vrlo teško vratiti se visokoj razini igre", rekla je Hingis (29) koja je objavila kraj svoje karijere nakon što je bila pozitivna na kokain na Wimbledonu 2007.

Najmlađi 'broj jedan' ženskog tenisa (16 godina manje šest mjeseci i jedan dan) izjavila je da joj sadašnji život savršeno odgovara i da ne može zamisliti povratak životu ispunjenom stresom i trčanju s turnira na turnir.

"Ali igranje egzibicijskih mečeva, to bi me veselilo", dodala je.

Hingis, osvajačica 43 naslova pobjednika WTA turnira, među kojima i pet Grand slamova, bila je prekinula svoju karijeru i 2003. zbog ozljeda, ali se vratila tenisu 2006. (hina/metro-portal)

28.05.2009. 14:21:36
http://metro-portal.hr/martina-hingis-se-ne-vraca-u-tenis/18330/