Metro-portal.hr

objavljeno 01.06.2009. 07:27:00
prosvjed

Marš građana na Markov trg

Točno u podne inicijativa Stegnite vi svoj remen bando lopovska zakazala čvenk i nenasilni prosvjed

Fotografija vijesti

Građanska inicijativa općepoznata po borbenom pokliču Bando lopovska! nastavlja dalje. Kako su i najavljivali, ovoga puta cilj je osvajanje bastiona zabrane prosvjeda, Markovog trga.

Kako točno misle osvojiti neosvojivo vidjet će svi oni koji se odluče pridružiti i pojaviti u ponedjeljak, 1. lipnja točno u podne na Markovom trgu.

Poziv objavljujemo u cijelosti:

Građanska inicijativa: "Stegnite vi svoj remen bando lopovska!" čije članstvo u ovom trenutku broji 61 000 građana izdaje

POZIV NA ZAJEDNIŠTVO

U kojem obznanjuje javnosti da je prošlo točno 170 dana od 7 prosvjeda održanih 5.12.2008.  i od 1. Svibanjskog prosvjeda  2009 godine održanog u Zagrebu. Prošlo je ukupno 170 dana od Vladinog ne očitovanja po ni jednoj točki zahtjeva koji su, sa  brojke od 22, svedeni na osnovnih 13 zahtjeva.

Sukladno dosadašnjim neočitovanjima Vlade na 13 zahtjeva, pozivamo sve građane koji osobno i individualno smatraju da Markov trg treba vratiti građanima i građankama RH da nam se pridruže na nenasilnom  prosvjedu koji će se održati točno u podne , 1. lipnja na Markovom Trgu pod nazivom:

TRG JE NAŠ!

Na kojemu će građanska inicijativa, između ostaloga,  predati plaketu sa FIGOM premijeru RH Ivi Sanaderu te predsjedniku sabora Luki Bebiću.

Ovim prosvjedom prelazimo sa riječi na djela. Političari su izglasali  zabranu prosvjedovanja na Markovu trgu  i utaborili se na istome kako bi mogli neometano provoditi svoju diktaturu. Vrijeme je da građani RH poruče elitiranoj gospodi na Markovu trgu da trg pripada narodu a ne njima!

01.06.2009. godine je dan kada građani individualno izražavaju svoj stav a ne stav građanske inicijative. Sličnost ili istovjetnost u stavovima su apsolutno slučajni. Građanska inicijativa „Stegnite vi  remen bando lopovska!" se unaprijed ograđuje od svih mogućih nasilnih incidenata, uključujući i isticanje bilo kakvih znakovlja koji su opće poznati kao simboli raznih pokreta poput ustaštva, fašizma, nacizma i sl.

Pridružite se ukidanju zabrane  prosvjedovanja na Markovom trgu, jer Trg je naš!

01.06.2009. 07:27:00
http://metro-portal.hr/mars-gradjana-na-markov-trg/18448/