Metro-portal.hr

objavljeno 22.06.2008. 23:07:01

Marković: Niko, ostani!

Kapetan Niko Kovač možda odigrao zadnju utakmicu za Hrvatsku

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (AFP)

Nakon utakmice nije mogao dati pravi odgovor. Bio je previše tužan da se osvrće na budućnost. Međutim, kakvu gol odluku Niko Kovač donese, on će u povijesti ostati zabilježen kao veliki kapetan hrvatske reprezentacije. Iako su mu na leđima 36 godina, Niko je na terenu izgledao kao mladić. Oduzimao je lopte, dijelio ih, nizao kilometre... I što je još važnije, bio je lider ove reprezentacije.

- Stvarno ne znam što ću. Nešto mi govori da je možda bolje da se oprostim i mjesto prepustim mlađima. S druge strane, ne želim da mi utakmica protiv Turske bude posljednja - rekao je Kovač stariji.

Nakon tih riječi može se zaključiti da Niko više nikada neće obući hrvatski dres, no što vrijeme ide, ‘desetka’ je malo ‘olabavila’...

- Trebam barem tjedan dana da donesem odluku. Sada, vruće glave, nema šanse. Mislio sam da će mi s vremenom poraz od Turske sve lakše padati, ali situacija je obrnuta. Sve mi je teže...
Slaven Bilić i Vlatko Marković svjesni su problema. Znaju da broj godina Nike Kovača ne odgovara njegovoj igri i da kapetan još može dosta toga pokazati.

“Život teče dalje, momci su mladi, zaboravit će i imat će nove prilike. Ponosan sam što sam im bio kapetan.”
Niko Kovač
- Prerano je za takva pitanja. No, spremni smo na odlazak nekih već nekoliko mjeseci, otkako se to najavilo u medijima. S druge strane, na tim pozicijama smo vrlo dobri, jedino što su ti momci bili i lideri. Razgovarao sam s Nikom Kovačem. Dogovorili smo se da ćemo prespavat, odmorit se.

Potrebno nam je fizičko i psihičko pražnjenje. Sada bismo se svi najradije oprostili, Luka bi najradije prestao igrati, a ja otišao na pecanje ili, kako reče Gavran, najradije bismo se svi ‘ubili’. Cijela je nacija u stanju šoka, nije još vrijeme za odluke. Zora je pametnija od večeri. Ima vremena, nisu za tri dana kvalifikacije - rekao je izbornik Bilić, dok je Vlatko Marković bio izravniji:

- Razgovarat ćemo sa svim igračima, Slaven Bilić i ja. Primjerice braća Kovač, moramo ih nagovoriti da ostanu i odigraju barem još jednu jesen s nama. Takvih igrača nemamo, igrača s golemim iskustvom. S druge smo strane prezadovoljni jer su mnogi mladi igrači stasali, sazrijeli. Prvenstveno mislim na Pokrivača, Leku, Vejića, Vukojevića... - nabrajao je ‘presidente’ Marković.

Ako kojim slučajem izgubimo kapetana, njegov nasljednik će biti Darijo Srna. Od cijele ove mlađe generacije, Metkovac ima najduži staž... (METRO) 

22.06.2008. 23:07:01
http://metro-portal.hr/markovic-niko-ostani/8937/