Metro-portal.hr

objavljeno 03.09.2012. 17:53:00
PRIVATEERING

Mark Knopfler stiže u Arenu 5. svibnja

U sklopu europske turneje Mark Knopfler posjetiti će 25 zemalja i održati ukupno 72 koncerta, uključujući i zagrebačku Arenu

Majstor gitare u Zagrebu
Majstor gitare u Zagrebu (AdriaEntertainment)

Mark Knopfler, jedan od najboljih svjetskih gitarista te pjevač i gitarist Dire Straitsa dolazi 5. svibnja iduće godine u Zagreb u sklopu svoje turneje na kojoj će promovirati najnoviji album "Privateering", priopćio je danas organizator koncerta - Adria Entertainment.

Turneja će započeti u travnju iduće godine i trajat će do srpnja 2013., a u sklopu europske turneje Mark Knopfler posjetiti će 25 zemalja i održati ukupno 72 koncerta. U Zagrebu će sa svojim osmeročlanim bendom koncert održati u Areni.

Mark Knopfler nedavno je primio najveće priznanje u Velikoj Britaniji, nagradu za životno djelo "Ivor Novello".

"Privateering" je Markov osmi solo studijski album i sa svojih 20 pjesama, prvi dupli album u njegovoj 35 godina dugoj karijeri.

"Što sam stariji to imam više inspiracije za pisanje pjesama, uživam u procesu stvaranja, snimanja albuma te nastupam uživo više nego ikad", istaknuo je.

Mark je svoj prvi solo album "Golden Heart "izdao 1996., a najplodnije razdoblje njegove karijere bilo je u prvih 10 godina 21. stoljeća. U tom razdoblju izdaje sedam solo albuma. Pored novog materijala, Knopfler na koncertima izvodi i starije pjesme Dire Straitsa.

Hvaljen kao jedan od najvećih gitarista svih vremena, Mark je prodao više od 120 milijuna albuma uključujući Dire Straits i solo karijeru, a 2012. godine obilježava 20 godina od zadnjeg nastupa Dire Straitsa.

Višestruki je dobitnik nagrade "Grammy" kao pjevač i tekstopisac za Dire Straitse, a najveći hitovi su mu "Money For Nothing", "Sultans of Swing", "Romeo and Juliet" i "Walk of Life".

Osim što je producirao albume za Boba Dylana i Randyja Newmana, umjetnik je snimao glazbu za filmove poput "Cal", "Local Hero", "Princess Bride" i "A Shot at Glory".

Najveći fanovi Mark Knopflera moći će ulaznice kupiti od 5. do 11. rujna putem službene web stranice Marka Knopflera, a u prodaji su od 12. rujna na svim prodajnim mjestima sistema Eventima po sljedećim cijenama:

 

Vip parter         330 kuna

Parter I            300 kuna

Parter II           270 kuna

Donja tribina    300 kuna

Vip loža           550 kuna

 

03.09.2012. 17:53:00
http://metro-portal.hr/mark-knopfler-stize-u-arenu-5-svibnja/73693/