Metro-portal.hr

objavljeno 13.12.2012. 14:57:00
NOVI ALBUM

Mario Huljev žanje sjajne recenzije za Igru pod suncem

O tome koliko je cijenjen kod kolega i što misle o njegovom prvom samostalnom albumu, najbolje govore njegovi kolege sami

Mario Huljev napravio je sjajan album
Mario Huljev napravio je sjajan album (Menart)

Album "Igra pod suncem" izašao je prije nekoliko tjedana i vrlo brzo zaslužio najviši ulaz na službenu top listu prodaje HDU-a, pa se trenutno nalazi na 10 mjestu liste najprodavanijih albuma u zemlji. Albumu je prethodilo nekoliko singlova koji su odlično prošli kod publike, a to su:

„Pada noć"Potpuno sam"„Hajde pusti brige sve", te aktualni singl „Ti".

Mario se aktivnim pjevanjem, skladanjem i pisanjem pjesama bavi petnaestak godina, a trenutno je vjerojatno najbolji muški vokal u Hrvatskoj. Prema riječima stručnjaka, njegov glavni adut na prezasićenom glazbenom tržištu je jedinstvena boja glasa i fenomenalan osjećaj improvizacije, čija kvaliteta samo čeka da bude priznata od strane medija, publike i struke.

O tome koliko je cijenjen kod kolega i što misle o njegovom prvom samostalnom albumu, najbolje govore njegovi kolege sami:

Vanna:

Konačno, Mario Huljev pjeva svoje pjesme na hrvatskom, njih 12 na svojem prvom nosaču zvuka i to je odlična vijest za ljubitelje klupske glazbe, trendy beatova, modernih tekstova i, poput mene, ljubitelja Mariovog nesvakidašnjeg glasa kojeg mogu opisati kao - kontraverznog (što uglavnom nije slučaj s velikom većinom pjevača koji se pojavljuju). Upravo zbog te činjenice da svatko osjeća potrebu komentirati tu boju glasa kao odličnu, ili pak grubu i oštru, mislim da se Mario može dobro "izvrtjeti" na urbanim radio-postajama, u klubovima i kao inspiracija DJ-evima koji su ostali poprilično bez "štofa" nakon smrti Dina Dvornika.
I upravo zbog te neosporne, ali dobrodošle žestine u glasu i izvedbi (koja je ljubiteljima 'belcanata' malo previše, a meni taman po mjeri), mislim da Mario najbolje dolazi do izražaja u pjesmama "Gad", "Potpuno sam", "Ti" (koja bi morala postati klupski hit) te "Pada noć". 
U tim pjesmama urođeno dinamičan glas i ritmična izvedba daju odličan i već pomalo zaboravljen  klupski doživljaj, k tome, gle čuda - made in Croatia!

Ivana Kindl:

Mario Huljev je spoj fenomenalnog glasa i pokretačke energije koja se čuje i osjeti na solističkom albumu prvijencu, obojenog u progresivni pop- funk. Ovaj album idealan je za sve istinske glazboljupce i one koji vole čagati.

Tony Cetinski :

Novi album M. Huljeva - mog kolege kojeg često zovem Super Mario je SEXY & OPASAN (kako god to ostale kolege shvatili.) Go Mario Go.

Koliko Mario voli glazbu te koliko se neprestano trudi govori u prilog i engleska verzija njegovog hita „Ti" koju je napisao zajedno sa Silvijem Pasarićem i Carlom Belovari pod prigodnim nazivom „You".

 

Marija Huljeva možete pratiti na njegovoj Facebook stranici

13.12.2012. 14:57:00
http://metro-portal.hr/mario-huljev-zanje-sjajne-recenzije-za-igru-pod-suncem/75414/