Metro-portal.hr

objavljeno 08.03.2018. 11:31:00
DOĐITE

Mapiranje Trešnjevke / Posjet stadionu NK Zagreb

Riječ je o najstarijem uređenom sportskom terenu na području Trešnjevke (ako se ne računa savsko kupalište) kojeg je još od 20-ih godina 20. stoljeća koristio NK Concordia da bi ga poslije naslijedio NK Zagreb

Prošetajte Trešnjevkom
Prošetajte Trešnjevkom (CeKaTe)

Centar za kulturu Trešnjevka organizira u subotu, 10. ožujka šetnju pod nazivom Posjet stadionu NK Zagreb. Time, ujedno, počinje proljetna sezona edukativnih i zabavnih šetnji projekta „Mapiranje Trešnjevke" . Sastanak je u u Kranjčevićevoj ulici na glavnom ulazu u stadion, u 10 sati.

Riječ je o najstarijem uređenom sportskom terenu na području Trešnjevke (ako se ne računa savsko kupalište) kojeg je još od 20-ih godina 20. stoljeća koristio NK Concordia da bi ga poslije naslijedio NK Zagreb koji je na njemu i proslavio naslov prvaka Hrvatske 2002. godine, prvi kojeg nisu osvojili ni Dinamo ni Hajduk.

No, taj je stadion mjesto boravka i treninga i mnogih drugih sportaša pa će tijekom šetnje biti rečeno ponešto i o njima, a moguće su i novosti glede najavljivane gradnje sportskog kompleksa na parceli obližnje Bubare koja dodiruje zemljište na kojem se nalazi stadion.

"Mapiranje  Trešnjevke - nevidljivi kvart" je projekt čiji je cilj istraživanje lokalnog identiteta Trešnjevke. Namijenjen je svima onima koji se kreću Trešnjevkom, realno ili virtualno, a zanima ih Trešnjevačka povijest, sadašnjost, možda čak i budućnost, njene osobitosti, događanja, skriveni detalji, priče i mitovi, njeni nepoznati likovi. Zadnje godin šetnje su proširene i na okolne dijelove grada.

08.03.2018. 11:31:00
http://metro-portal.hr/mapiranje-tresnjevke-posjet-stadionu-nk-zagreb/110747/