Metro-portal.hr

objavljeno 04.02.2008. 23:01:42

Manning i Tyree šokirali Patriotse

‘Touchdownom’ 35 sekundi prije kraja New York Giantsi osvojili Super Bowl

Hrvat David Diehl
Hrvat David Diehl (GETTY IMAGES)

Kada je Randy Moss manje od tri minute prije kraja prvim ‘touchdownom’ Patriotsa na utakmici doveo svoju momčad u vodstvo od 14-10, New England je već počeo slaviti osvajanje Super Bowla. Međutim, jedan čovjek nije htio potpisati predaju. Osporavani ‘quaterback’ New Yorka Eli Manning, s dva sjajna dodavanja zavio je Patriotse u crno i Giantsima donio senzacionalni naslov (17-14).

Nešto više od minute prije kraja, Manning je preko polovice terena proigrao Davida Tyreea koji je uhvatio loptu u zraku uz pomoć - kacige! Usput rečeno, bio je okružen s tri braniča. Nije to bio potez utakmice, bio je to potez godine!

- Neke stvari nemaju smisla, a u tu skupinu možete staviti i taj potez - rekao je iskreni Tyree.

Nakon te akcije Giantsi su zaslužili pobjedu. Samo 35 sekundi prije kraja Manning je dokazao zašto mu je nadimak ‘Mr. Cool’. Bez opterećenja dodao je loptu Burressu za pobjednički ‘touchdown’. Igrači New Englanda bili su u nevjerici. Samo 35 sekudni prije kraja bili su nadomak legende - postali bi prva NFL momčad koja je do Super Bowla stigla bez poraza.

Uoči sezone ne postoji nijedan čovjek koji bi na Giantse stavio i jedan dolar. Oni definitivno nisu najkvalitetnija momčad lige, Eli Manning sigurno nije u rangu jednog Toma Bradyja, ali Giantsi su dokazali da nije sve u tome. Nevjerojatno zajedništvo i neprobojna obrana podigli su Veliku jabuku na noge. I šokirali ostatak Amerike...

Piše: Vlado Marinović
04.02.2008. 23:01:42
http://metro-portal.hr/manning-i-tyree-sokirali-patriotse/2226/