Metro-portal.hr

objavljeno 10.05.2010. 16:37:31
WHO

Manja stopa smrtnosti i neuhranjenosti kod djece

Po podacima objavljenim u godišnjem izvješću Svjetske zdravstvene organizacije, među djecom u svijetu zabilježena je puno manja stopa smrtnosti i neuhranjenosti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
U izvješću WHO-a objavljenom u ponedjeljak stoji kako su neke zemlje postigle veliki napredak, iako ima i onih koje će se morati još aktivnije angažirati na postizanju ciljeva koji bi se trebali ostvariti do 2015. WHO obuhvaća 193 zemlje članice.

U priopćenju, među ostalim, stoji kako su Liberija, Sierra Leone, Mozambik i Ruanda postigle velik napredak kada je riječ o mortalitetu djece, unatoč velikim poteškoćama. No globalni rezultati pokazuju nejednakosti među različitim zemljama - neke napreduju sporije zbog sukoba, lošeg vodstva u državi, humanitarne ili ekonomske krize.

Smjernice programa Milenijskih razvojnih ciljeva donijeli su predsjednici 189 zemalja 2000., nastojeći na taj način uključiti globalnu politiku u proces borbe sa siromaštvom, glađu, lošim zdravstvenim stanjem djece, teškim pristupom pitkoj vodi i drugim sličnim problemima u današnjem svijetu. (hina/metro-portal)

10.05.2010. 16:37:31
http://metro-portal.hr/manja-stopa-smrtnosti-i-neuhranjenosti-kod-djece/39680/