Metro-portal.hr

objavljeno 17.08.2010. 17:28:34
HRANA I FOLKLOR

Manifestacija "Kaj su jeli naši stari" u Vrbovcu

Od 27. do 29. kolovoza u Vrbovcu će se održati kulinarsko-turistička manifestacija "Kaj su jeli naši stari"

Fotografija vijesti

Jubilarna 30. kulinarsko-turistička manifestaciju "Kaj su jeli naši stari" održat će se u Vrbovcu od 27. do 29. kolovoza, najavljeno je na današnjoj konferencije za novinare.

U sklopu svečanosti otvorenja ovogodišnjeg festivala hrane, folklora, starih zanata, radionica, izložbi, sporta, suvenira i zabave, u subotu 28. kolovoza članice 12 udruga žena okolnih vrbovečkih sela će na gradskom parkiralištu na svojim štandovima te u svojim dvorištima, odjevene u narodne nošnje, prikazati tzv. "svečana jela našega kraja" najavila je direktorica Turističke zajednice Grada Vrbovca Ana Bakar. Nedjelja je, po njezinim riječima, rezervirana za predstavljanje "svakidašnjih jela našega kraja."

Festival tradicijske kuhinje i hrane prvi je puta održan 1980. godine na inicijativu tadašnje Konferencije aktiva žena i Turističke zajednice općine Vrbovec, u želji da se očuvaju narodna jela i običaji vrbovečkog kraja.

Organizatori su izvijestili kako će u subotu, 28. kolovoza i nedjelju, 29. kolovoza, u 10,20 sati iz Zagreba za Vrbovec voziti prigodni vlak "Potepuh" koji će stajati u Maksimiru, Sesvetama i Dugom Selu. Povratak za Zagreb iz Vrbovca je u 18,18 sati istoga dana.

Tradicionalna manifestacija "Kaj su jeli naši stari" i ove se godine održava pod visokim pokroviteljstvom hrvatske Vlade.

Organizator 30. turističko-kulinarske manifestacije je Turistička zajednica grada Vrbovca, a suorganizatori su Pučko otvoreno učilište i Gradska zajednica športskih udruga Vrbovec. Supokrovitelji su Zagrebačka županija, Turistička zajednica Zagrebačke županije te grad Vrbovec.(hina/metro-portal)

17.08.2010. 17:28:34
http://metro-portal.hr/manifestacija-kaj-su-jeli-nasi-stari-u-vrbovcu/46315/