Metro-portal.hr

objavljeno 26.11.2014. 23:29:00
LIGA PRVAKA

Mandžukić hat-trickom uništio Olympiacos

Iako se večeras očekivala kanonada Ronalda u pokušaju da stigne Messija, čarobnjak večeri ipak je bio - Mario Mandžukić

Mandžo je na 5 golova u Ligi prvaka ove sezone
Mandžo je na 5 golova u Ligi prvaka ove sezone (Screenshot)

Mario Mandžukić glavna je zvijezda druge večeri 5. kola Lige prvaka, jer je njegovim hat-trickom Atletico razbio Olympiacos i osigurao osminu finala Lige prvaka. Grke je načeo Raul Garcia, a Mandžo je golovima u 38., 62. i 65. potpuno dotukao protivnika, nakon čega ga je Simeone izvadio iz igre da bi mogao dobiti zasluženi standing ovation prepunog stadiona.

Juve je u istoj grupi pobijedio Malmo 2:0 golovima Llorentea i Teveza i čvrsto zasjeo na drugo mjesto skupine s devet bodova. Atletico je prvi s 12, Olympiacos ima 6, a Malmo 3.

Real je u Baselu trebao napraviti feštu golova da Ronaldo dostigne Messija, no CR je uspio dati samo jedan gol i poravnati se s Raulom na drugom mjestu vječne liste strijelaca Lige prvaka. To je bio i jedini gol, dovoljan za stopostotan učinak i 15 bodova Reala na prvom mjestu ljestvice.

Basel je i dalje drugi sa 6 bodova, a kako je Liverpool jedva stigao do boda kod Ludogoreca, Redsi su na trećem mjestu sa 4 boda, koliko ima i Ludogorec. Sreća za očajne Redse je činjenica da u zadnjem kolu igraju kod kuće s Baselom i pobjedom idu u osminu finala. 

Bayer Leverkusen izgubio je kod kuće od Monaca 0:1, a kod gostiju je možda i najbolji igrač na terenu bio Danijel Subašić, dok je u drugoj utakmici Zenit izbacio Benficu iz igre pobjedom 1:0. Bayer je prvi s 9 bodova, Monaco drugi s 8, Zenit ima 7, dok je Benfica zadnja s 4 boda. 

Arsenal je nanio prvi poraz Borussiji Dortmund s 2:0 i osigurao prolaz u osminu finala, a jednaku je pobjedu ostvario i Anderlecth protiv Galatasaraya. Borussija ima 12 bodova, Arsenal 10, Anderlecht 5, dok je Galatasaray na 1 bodu.

26.11.2014. 23:29:00
http://metro-portal.hr/mandzukic-hat-trickom-unistio-olympiacos/88668/