Metro-portal.hr

objavljeno 14.11.2013. 13:50:00
FILMSKA KRITIKA

"Mamurluk" za penziće i dijabetičare

Njih su četvorica nerazdvojni frendovi iz djetinjstva, a danas, 58 godina kasnije, svaki se na svoj način nosi sa starošću

Četiri oskarovca u akciji
Četiri oskarovca u akciji (Arhiva)

Da su „Legende u Vegasu" samo milimetar zašećerenije, kvalificirale bi vjerojatno za obaveznu markicu Ministarstva zdravstva tipa „opasno za dijabetičare". Ali to se i očekuje od ovakvog filma. Četiri glumačke legende, četiri oskarovca - Robert De Niro, Morgan Freeman, Michael Douglas i Kevin Kline - u ležernoj, šarmantnoj zafrkanciji na temu „bez starca nema udarca" ili pak „nije gotovo dok nije gotovo", i u tom pogledu film apsolutno isporučuje.

Njih su četvorica nerazdvojni frendovi iz djetinjstva, a danas, 58 godina kasnije, svaki se na svoj način nosi sa starošću. Razvedenog Archiea (Freeman) guši prezabrinuti sin paničar, Paddy (De Niro) se zatvoren u stanu utapa u samosažaljenju nakon smrti supruge, a jedini oženjeni od četvorke, Sam (Kline) na Floridi krade bogu dane vucarajući se među starudijom za koju osjeća da mu ipak još nije mjesto među njom.

Danny (Douglas) je, s druge strane još aktivan, i poslovno, a izgleda i seksualno - u svojoj vili u Malibuu uživa s 30-i-kusur godina mlađom ženskicom. Dok drži govor na sprovodu starijeg kolege, malo ga „ponese" i pred svima zaprosi klinku. Nakon toga, kako je već red, krene javiti radosnu vijest svojim pajtosima i rodi se ideja o momačkoj večeri u Las Vegasu. Archie i Sam odmah krenu u akciju, no s mrgudnim Paddyem će ići malo teže.

Čim stignu u Vegas u započinje nevolje. Sa ženama i pićem dakako.

Cijelu recenziju filma „Legende u Vegasu" možete pročitati na portalu Nemilosrdni gadovi.

14.11.2013. 13:50:00
http://metro-portal.hr/mamurluk-za-penzice-i-dijabeticare/81597/