Metro-portal.hr

objavljeno 15.11.2010. 17:11:44
OPET U ELEMENTU

Mamić: Štimac neće biti predsjednik HNS-a

VIDEO - Hajduk će biti prvak u limburgu mjesecu, a novinare zanimaju samo homoseksualci - novi su biseri prvog čovjeka Dinama

Zdravko Mamić ponovno u elementu
Zdravko Mamić ponovno u elementu (Ronald Goršić/Cropix/Infopunkt)

Izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić je nakon današnje sjednice Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza rekao da Igor Štimac neće biti predsjednik HNS-a, iako su ga ''mediji već proglasili predsjednikom, a on se nije još ni kandidirao".

Mamić je kazao kako je Štimcu osobno rekao da ne može biti predsjednik HNS. Isto tako je poručio da unatoč svim pritiscima Hajduk može biti prvak u ''limburgu mjesecu".

Između ostalog je novinarima rekao da ih ne zanimaju stvarni događaji u nogometu, nego samo homoseksualne osobe.

Novinare, koji prate nogomet nazvao je kukavicama, kao i ''šačicu huligana koji ruše stadion". Osim toga je optužio medije kako "navlače ljude da ga ubiju".

Gospodarska kriza odgađa smanjenje Lige 16

HNS je na današnjoj sjednici izvršnog odbora jednoglasno prihvatio inicijativu NK Osijeka i Nogometnog saveza Osječko-baranjske županije da se za godinu dana odgodi primjena odluke Skupštine HNS-a prema kojoj bi se od sljedeće sezone broj klubova u Prvoj HNL trebao smanjiti sa 16 na 12.

Potpredsjednik izvršnog odbora Pero Vićan je pojasio kako je jedini razlog za odgodu teško gospodarsko stanje, koje utječe i na nogomet. Konačnu odluku o sustavu natjecanja za sljedeću sezonu Skupština HNS-a trebala bi donijeti 17. ili 20. sljedećeg mjeseca kada će se održati i izbori za predsjednika HNS-a, a kandidati za tu dužnost su aktualni predsjednik Vlatko Marković i Igor Štimac.

Članovi izvršnog odbora su osudili rasističke povike na stadionima Prve HNL, ponajprije na događanja tijekom subotnje utakmice Splita i Dinama. Kritizirali su vrijeđanje na rasnoj i vjerskoj osnovi te pozvali suce i delegate da postupe u skladu s ovlastima i prekinu utakmicu ukoliko ne pomognu službena upozorenja.

Glavni tajnik HNS Zorislav Srebrić je najavio da će ulaz biti slobodan na kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo 2012. između Hrvatske i Malte, koja će se odigrati u srijedu na stadionu u Maksimiru. Rekao je da će se uoči susreta održati i prigodni program kojim će se obilježiti 20 godina od prvog nastupa hrvatske nogometne reprezentacije protiv SAD-a. Danas su također odlučili da će Dražen Ladić ostati izbornik reprezentacije do 21 godine i u sljedećeg kvalifikacijskom ciklusu, odnosno do 2013. godine. (Infopunkt/metro-portal)

15.11.2010. 17:11:44
http://metro-portal.hr/mamic-stimac-nece-biti-predsjednik-hns-a/51242/