Metro-portal.hr

objavljeno 30.11.2010. 13:44:02
SVESREDNA KAMPANJA

Mamić predao Markovićevu kandidaturu za predsjednika HNS-a

Vlatko Marković nije htio odgovarati na pitanja novinara, a umjesto njega pressicu je održao Zdravko Mamić

Zdravko Mamić i Vlatko Marković
Zdravko Mamić i Vlatko Marković (Drago Sopta/Cropix)

Predsjednik Zagrebačkog nogometnog saveza (ZNS) Zdravko Mamić predao je danas službenu kandidaturu Vlatka Markovića za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

"Ponosan sam što mogu predati kandidaturu u ime ZNS-a za čovjeka koji nas je tijekom protekla tri mandata dva puta vodio na europsko i dva puta na svjetsko prvenstvo. S Vlatkom Markovićem na čelu naša reprezentacija će gotovo sigurno igrati i na završnici EP-a 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini, dok su sve mlađe reprezentacije postigle zavidne rezultate. Naši klubovi Hajduk i Dinamo imaju realne izglede da prezime u Europi. U takvim okolnostima samo bi budala tražila smjenu čelnog čovjeka saveza," kazao je Mamić

U svom stilu je dodao kako su novinari u ovoj kampanji dokazali da su mulj i dno dna, te najavio da će kada završi proces kandidiranja sazvati novinarsku konferenciju na kojoj će iznijeti svoja saznanja o tijeku kampanje.

Predsjednik Izborne komisije HNS-a Stanko Hautz potvrdio je da će izborno povjerenstvo pet dana, nakon što 2. prosinca istekne rok za prijavu kandidature, obznaniti listu kandidata. Eventualne prigovore kandidati mogu u roku od dva dana uputiti Žalbenoj komisiji HNS-a koja odluku mora donijeti u idućih 48 sati i ta odluka je konačna i neopoziva.

Aktualni predsjednik HNS-a nije želio odgovarati na upite novinara, već je najavio da će nakon isteka roka za prijavu kandidatura, u petak 3. prosinca, objaviti mjesto i vrijeme održavanja svoje prezentacije. U priopćenju koje je podijelio novinarima navodi da ima podršku 10 Županijskih saveza, te sve ostale potrebne dokumente za pravovaljanu kandidaturu.

Izbor za predsjednika HNS-a održat će se 17. prosinca, a pored Vlatka Markovića očekuje se da će u kandidaturu u zadanom roku podnijeti još jedno Igor Štimac. (hina/metro-portal)

30.11.2010. 13:44:02
http://metro-portal.hr/mamic-predao-markovicevu-kandidaturu-za-predsjednika-hns-a/51978/