Metro-portal.hr

objavljeno 19.12.2011. 16:31:59
OTKRIVANJE SLUŽBENE TAJNE

Mamić pod istragom zbog dosjea Bad Blue Boysa

Zbog mahanja dosjeima dvojce Dinamovih navijača u emisiji "Nedjeljom u 2" policija je pokrenula kriminalističku istragu zbog sumnje u otkrivanje službene tajne

Fotografija vijesti

Pokrenuta je policijska istraga kako bi se otkrilo odakle izvršnom predsjedniku Dinama Zdravku Mamiću policijski dosjei dvojice Dinamovih navijača, njegovih žestokih kritičara, na koje se pozivao u jučerašnjoj HTV-ovoj emisiji "Nedjeljom u 2", javlja Hina.

"Pokrenuto je kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinjeno kazneno djelo odavanja službene tajne", potvrdio je za Hinu glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec. Dodao je da je istraživanje pokrenuto u dogovoru s nadležnim odvjetništvom kako bi se utvrdilo jesu li dokumenti autentični, tko je izvor informacija i je li počinjeno kazneno djelo.

Neki mediji su objavili da je državno odvjetništvo jutros uputilo Mamiću službeni poziv na razgovor kako bi objasnio tko mu je dostavio prijeporne dokumente. U državnom odvjetništvu to nisu željeli ni potvrditi ni zanijekati.

"Za sada nemamo komentara", kazala je za Hinu glasnogovornica DORH-a Martina Mihordin.

"Ovo su policijski dosjei od gospode koja hara", izjavio je Zdravko Mamić u "Nedjeljom u 2" i iz dokumenata koje je donio sa sobom pročitao navodna kaznena djela za koja su prijavljena dvojica istaknutih Bad Blue Boysa - Thomas Bauer i Danijel Hrnjak. Hrnjak je jedan od nekolicine BBB-a koji su nedavno nepozvani upali na Mamićevu konferenciju za novinare u Dinamovim prostorijama i poručili mu "da je gotovo njegovo vrijeme". Podnoseći kaznenu prijavu protiv Mamića i cjelokupna Dinamova vodstva zbog navodnih nezakonitosti u nabavi stolica za stadion, Hrnjak je prošli tjedan izvijestio da ih je Mamić kazneno prijavio za prijetnju.

Mediji su objavili kako Mamić nije mogao na zakonit način doći do podataka iz policijske evidencije te da je riječ o službenim i vrlo povjerljivim podatcima koji se ne smiju odavati javnosti, a MUP-a ih je obvezan dostaviti jedino sudu na službeni zahtjev.

Po kaznenom zakonu, za osobu koja oda službenu tajnu zapriječena je zatvorska kazna od tri mjeseca do tri godine zatvora.

19.12.2011. 16:31:59
http://metro-portal.hr/mamic-pod-istragom-zbog-dosjea-dvojce-bad-blue-boysa/66525/