Metro-portal.hr

objavljeno 19.05.2008. 23:21:19

Mamić: Koch je monstrum koji želi opeljušiti Dinamo

Mandžukić neće iz Dinama, a možda ni Vukojević

Koch u Lokomotivi
Koch u Lokomotivi

Zdravko Mamić polako se vraća u ‘formu’. Na druženju s novinarima potvrdio je da će u utorak Izvršni odbor predložiti Branka Ivankovića za novog trenera, a Varaždinac će se medijima (opet) predstaviti odmah nakon sjednice.

Međutim, Ivanković nije bio glavna tema razgovora. Glavna tema bio je njemački vratar Georg Koch koji se želi vratiti u Maksimir, no Mamići ga tamo više ne žele. Problem je što Koch ima ugovor s ‘modrima’.

- Koch je vrlo inteligentan, osjetio je da je junak BBB-ovaca i jednog dijela medija, pa nam je na temelju toga pokušao uzeti velik novac, premda je Zoranu Mamiću prethodno otkrio da se ovog ljeta planira vratiti u Njemačku. Predložio sam mu da se vratimo na pozicije iz Turske kada je potpisao novu vjernost. Nama ugovor dopušta da potegnemo opciju i rastanemo se s Kochom prije vremena uz nadoplatu 85.000 eura, ali on više ne pristaje na tu nagodbu, nego želi da mu isplatimo kompletan iznos ugovora (400.000 eura po sezoni) - rekao je Mamić uz dodatak:

“Sit sam Kochovih ‘zavijuša’, čovjek je monstrum i ako se ja zainatim, radit će sklekove na Kajzerici.”
Zdravko Mamić
dopredsjednik Dinama
- Da ne igra ovu pokvarenu igru, Koch bi i dalje branio u Maksimiru i mi ne bismo vraćali Butinu.
Mamić je malo govorio i o sljedećoj sezoni. Kaže da bi odustao od Brazilaca, ali i to da u Hrvatskoj i nema puno pojačanja.

- Jedino je Anas Sharbini materijal za Dinamo. A Rukavina? I on bi nam dobro došao. Prije bih doveo njega nego Kalinića...

Što se tiče današnjeg kadra, i tu ima puno upitnika. Prije svega kada se radi o statusu Ognjena Vukojevića. Mamić je na kraju priznao da bi ga mogao pustiti ako dođe ‘nemoralna’ ponuda. Može otići i Etto ako netko ponudi dva milijuna eura, no Mandžukić će sigurno ostati u Maksimiru.

- Mandžukića ne prodajem jer u njemu i Tadiću imamo najpotentniji mladi napadački dvojac u Europi - zaključio je Mamić. (METRO/JL) 

19.05.2008. 23:21:19
http://metro-portal.hr/mamic-koch-je-monstrum-koji-zeli-opeljusiti-dinamo/7428/