Metro-portal.hr

objavljeno 28.05.2010. 11:15:00
LIVE

Mambo Kurt 29. svibnja nastupa u Teatru &TD

Vjerojatno najzabavniji Nijemac na svijetu dolazi sa svojim urnebesnim preradama pop, punk, metal i alter rock klasika

Mambo Kurt
Mambo Kurt (Mambo Kurt)

Mambo Kurt ima nepresušnu inspiraciju kada su urnebesne prerade klasika u pitanju!

Iza sebe je tijekom petnaest godina karijere nanizao kolekciju od čak 7 albuma prepunih svima znanih pjesama u katkad nevjerojatnim aranžmanima, koji toliko dobro funkcioniraju da se morate zapitati jesu li Metallica, Sex Pistols, Fugazi, Rage Against the Machine, Green Day, AC/DC ili Iron Maiden zapravo odrasli slušajući sambu kad im pjesme tako lijepo pašu uz brazilske ritmove.

Kao posebnu zanimljivost valja istaknuti početak njegovog niza nastupa na vjerojatno najvećem heavy metal festivalu u europi, legendarnom Wackenu.

Gazda tog festivala protivio se njegovom nastupu i premda je na kraju popustio nagovaranjima i dozvolio mu da se pojavi na bini, strpao ga je u šator veličinom potpuno neproporcionalan veličini samog Mambo Kurta, pa je isti na tom prvom koncertu bio toliko prekrcan da je za vrijeme njegova nastupa prostor ispred glavne bine zjapio poluprazan.

Od tad na ovamo Mambo svake godine nastupa na glavnoj bini pred desecima tisuća ljudi, a priznat ćete, malo se tko usudi izaći sam pred toliku masu ljudi.

Ako ga vrijeme posluži Mambo Kurta će po prvi put u Zagrebu nastupiti pod otvorenim nebom u atriju Teatra &TD.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 45kn mogu se kupiti u Rockmarku, Dirty Old Shopu i Dancing Bearu. Na ulazu će koštati 60kn.

Ulaz se otvara u 20, a koncert počinje u 21 sat.

 www.myspace.com/theoriginalmambokurt

28.05.2010. 11:15:00
http://metro-portal.hr/mambo-kurt-29-svibnja-nastupa-u-teatru-and-td/40481/