Metro-portal.hr

objavljeno 10.04.2008. 00:56:40

Maloča pogriješio, pa izvukao Hajduk

Hajduk nakon prvog ogleda u Varaždinu favorit za prolazak

Srđan Andrić bio je ponajbolji igrač dvoboja u Varaždinu
Srđan Andrić bio je ponajbolji igrač dvoboja u Varaždinu (Željko Hajdinjak/CROPIX)

Hajduk nakon prve utakmice polufinala ima velikog razloga za zadovoljstvo. Splićani su utakmicu u Varaždinu označili kao ‘utakmicu sezone’, a kući se vraćaju s obećavajućih 1-1. S druge strane, Dražen Besek može biti razočaran - ne samo da njegovi nogometaši nisu odigrali utakmicu na razini od one od prije dva tjedna (4-0), nego su s igračem više (isključen Pelaić u 49. minuti) bili podređen suparnik, a na kraju krajeva - ispustili su vodstvo.

Nakon dosadnog početka Varteks je došao u vodstvo u 25. minuti.

Mario Maloča nije najbolje izbacio loptu iz šesnaesterca, lopta se odbila do Novinića koji je lijepo zabio iz okreta. Ipak, mladi se stoper Hajduka u drugom dijelu iz tragičara pretvorio u junaka. Nakon ubačaja iz kuta Andrića, Maloča je bio najviši u skoku, te je bez problema zatresao mrežu domaćina.

Hajduk je s igračem manje u drugom poluvremenu stvorio još nekoliko prilika, ali s obzirom na razvoj događaja, i s remijem na kraju, može biti sretan.

- Nakon poraza od 4-0 i analize te utakmice, odabrao sam momčad za ovaj susret i rekao sam da mi ne treba 11 ili 14, nego 18 igrača koji će ginuti. U uzvratu očekujem još jednu tešku utakmicu - rekao je trener Hajduka Jarni.

Ni trener Varteksa Besek nije bio nezadovoljan.

- Iako rezultat nije priželjkivan, jer smo htjeli završiti bez primljenog gola, nisam nezadovoljan. Hajduk je u prednosti zato što može igrati na nulu, a mi moramo tražiti gol koji nas vraća u igru. Međutim, da je i ostalo 1-0, išli bismo u Split s namjerom da damo gol - rekao je Besek. (METRO) 

10.04.2008. 00:56:40
http://metro-portal.hr/maloca-pogrijesio-pa-izvukao-hajduk/5680/