Metro-portal.hr

objavljeno 27.04.2012. 18:34:48
PROJEKT

Malo je dovoljno u Teatru &TD

U ovom projektu Muzičkog salona i Teatra &TD autori su istraživali odnose između glazbe i teksta, gradili novu formu i stvorili jedinstveno glazbeno-scensko djelo

Odlično glazbeno-scensko djelo
Odlično glazbeno-scensko djelo (Teatar &TD)

Malo je dovoljno, priznajemo, ali dobre glazbe i lijepih riječi nikada dosta. I zato novi projekt Malo je dovoljno koji je okupio vrhunsku ekipu, glazbenike i skladatelje Alena i Nenada Sinkauz (East Rodeo) te muzikalnog pjesnika i pisca Aleksandra Stojkovića (Goribor)  koji će biti premijerno izveden 4. svibnja, s početkom u 20 sati ne smijete propustiti. Ono što vas čeka više je od glazbe i više je od riječi - to je priča o životu koja se pjeva!  

Krenuvši od Stojkovićevih priča i pjesama odnosno motiva te muzičkih materijala braće Sinkauz, u ovom projektu Muzičkog salona i Teatra &TD autori su istraživali odnose između glazbe i teksta, gradili novu formu i stvorili jedinstveno glazbeno-scensko djelo.

Djelo u kojem glazba i tekst povremeno izmjenjuju uloge, pa tekst postaje glazbeni materijal, a glazba narativni element. Tu usklađenost zvuka i riječi možemo istovremeno i misliti i osjećati što čini doživljaj potpunim i potvrđuje da je malo dovoljno, a da sve imamo.

Izvode: Aleksandar Stojković, Alen i Nenad Sinkauz

Tekst: Aleksandar Stojković

Glazba: Alen Sinkauz (kontrabas, bas gitara, efekti) i Nenad Sinkauz (elektronika, ukulele, klavir)

 

East Rodeo nastao je 2002. pod okriljem eksperimentalnog kazališta TAM teatromusica u Padovi. U kreativnom ambijentu konstantnog propitivanja zvuka i vizualnih medija skladbe East Rodea poprimile su neočekivanu dimenziju metamorfoze i ekstremnu otvorenost prema raznim glazbenim žanrovima što je rezultiralo pronalaženjem vlastitog zvukovnog ekvilibrija i njegovog daljnjeg propitivanja.

 

Pjesnik i pisac Aleksandar Stojković dio je srbijanskog alternativnog rock benda Goribor i ujedno jedno od najvećih autorskih imena s ovih prostora. Izdao je zbirke pjesama Svijet je moj, ali nema vremena, Princ bez horsa i Ne možeš mnogo ali možeš malo.

On je jedan od pjesnika koji s malo, ali pomno odabranih riječi uspijevaju izreći mnogo toga. Njegova tuga, depresija, razočaranje, duševni nemir, neprilagođenost i bol nisu samo njegovi, nego univerzalni i lakorazumljivi svima koji su se barem jednom osjećali poput 'vernika bez crkve, građanina bez grada, ljubavnika bez žene, ritma bez bubnjara'... njihove pjesme kao da su Joy Division pukim nekim slučajem zaboravili uvrstiti na 'Closer'Aleksandar Dragaš

 

 

Premijera: 04. svibnja 2012.

Izvedbe: 05., 06., 14. i 15. svibnja / 20 sati

Koprodukcija: Kulturban

 

Ulaznice možete kupiti već sada po pretprodajnoj cijeni od 50 kuna na blagajni Teatra &TD, dok će cijena na ulazu biti 65 kuna. Studenti svoje ulaznice mogu kupiti po cijeni od 35 kuna.


27.04.2012. 18:34:48
http://metro-portal.hr/malo-je-dovoljno-u-teatru-and-td/70474/