Metro-portal.hr

objavljeno 25.08.2022. 09:30:00
NIVEA

Mali korak za našu kožu, ali veliki za planet

NIVEA je lansirala novi, lagani oblik boce izrađen od najmanje 96 % reciklirane plastike, uzrokujući tako 32 % manje emisije CO2 u usporedbi s prethodnom bocom

Nivea Creme Soft
Nivea Creme Soft (Arhiva)

Danas, više nego ikada, borimo se s klimatskim promjenama. Sve se više potrošača pita kako na održiv način brinuti o vlastitoj koži, bez odricanja kvalitete njege na koju su navikli. Kao vodeći brend za njegu kože s više od sto godina iskustva, NIVEA je svjesna ekoloških izazova i postavila si je ambiciozne ciljeve koji uključuju značajno smanjenje CO2 emisija na proizvodnim mjestima, kao i neutralizaciju preostale emisije CO2 kroz održivo poboljšane proizvode.

Nakon što je 2020. predstavila formule gelova za tuširanje koji su biorazgradive i bez mikroplastike, NIVEA sada lansira novi, lagani oblik boce izrađen od najmanje 96 % reciklirane plastike, uzrokujući tako 32 % manje emisije CO2 u usporedbi s prethodnom bocom! Također, nova je boca 25 % lakša u usporedbi s prethodnom, čime se smanjuje emisija CO2 u transportu i može se izbjeći upotreba 1311 tona plastike, što je jednako težini 728 nilskih konja! Nove se boce mogu okrenuti naopako pod tušem, tako da potrošači mogu iskoristiti i posljednju kap proizvoda.

Revidirane formule NIVEA gelova za tuširanje sadrže ključne hranjive tvari koje djeluju na kožu. Dragocjena ulja čine kožu mekšom i elastičnijom te jačaju kožnu barijeru, a vitamini C i E potiču rast i obnovu tkiva, djeluju kao antioksidans te podupiru imunološki sustav i zdravlje kože. Formule su također pH neutralne i štite kožu od isušivanja te pružaju trenutno glatku i dugotrajno zdravu kožu.

Ultimativni heroj za osjećaj zdrave kože koji ovo lansiranje čini savršenim je novi NIVEA Cream Protect gel za tuširanje. Osim što dolazi u ekološki prihvatljivom pakiranju, njeguje vašu kožu i čini je glatkom, hidratiziranom i trajno zdravom.

  • Gel za tuširanje s dekspantenolom i nježnim mirisom

  • Formula s vitaminima C, E i dragocjenim uljima štiti vašu kožu od isušivanja

  • pH neutralan

  • 99 % biorazgradiva formula, bez mikroplastike

  • 100 % klimatski neutraliziran proizvod, u ambalaži od 97 % reciklirane plastike

 

Dostupno od srpnja 2022.

NIVEA Creme Protect gel za tuširanje, 250 ml preporučena mpc 21,89 kuna

25.08.2022. 09:30:00
http://metro-portal.hr/mali-korak-za-nasu-kozu-ali-veliki-za-planet/139011/