Metro-portal.hr

objavljeno 09.03.2014. 11:17:00
TEORIJE

Malezijski avion srušili su teroristi?

Malezijski istražitelji i FBI razmatraju mogućnost da se nestali avion pokušao vratiti na polazište, tvrde svjetski mediji

Boeing 777 Malaysia Airlinesa je nestao
Boeing 777 Malaysia Airlinesa je nestao (Wikipedia)

Malezijski istražitelji i ekipe za spašavanje ispituju u nedjelju mogućnost da je nestali zrakoplov Boeing 777 Malaysia Airlinesa s 227 putnika i 12 članova posade, koji je u subotu nestao tijekom leta iz Kuala Lumpura u Peking, možda skrenuo s planiranog kursa i pokušao se vratiti na polazište.

"Trenutno provjeravamo radarske snimke koji imamo i shvatili smo da postoji mogućnost da je zrakoplov napravio zaokret i počeo se vraćati putem kojim je dotad letio", rekao je zapovjednik kraljevskog ratnog zrakoplovstva Malezije Rodzali Daud.

Boeing B777-200 nestao je u subotu, a strahuje se da je pao u Južno kinesko more, a radarski kontakt je izgubljen dva sata nakon polijetanja.

Više od 36 sati nakon nestanka Boeinga 777 ekipe za spašavanje pretražuju velika područja mora oko Malezije i Vijetnama. Premda su u potragu uključeni deseci vojnih i civilnih zrakoplova i brodova, dosad nije pronađen nikakav trag zrakoplova a uočene su samo mrlje goriva na površini mora za koje nije sigurno može li ih se povezati s nestalim zrakoplovom.

U vrijeme kada je zrakoplov nestao nije bilo nikakvih izvješća o lošim meteorološkim prilikama u području kojim je trebao letjeti.

Malezijski ministar prometa izjavio je ranije da istražitelji provjeravaju cijeli popis putnika. Naime, u subotu su otkrivena dva za sada nepoznata muškarca koji su koristili ranije ukradene putovnice jednog Talijana i jednog Austrijanca.

Uz to, neimenovani sigurnosni dužnosnik izjavio je da malezijske vlasti istražuju identitet još dva putnika nestalog zrakoplova. Provjeravaju se svi putnici koji su svoje karte kupili putem China Southern Airlinesa, dodao je.

Malaysia Airlines priopćila je u nedjelju da se boji najgoreg u vezi nestalog zrakoplova koji je sa 227 putnika i 12 članova posade nestao tijekom leta iz Kuala Lumpura u Peking.

Zrakoplov Malaysia Airlinesa s 227 putnika i 12 članova posade nestao je u subotu, a strahuje se da je pao u Južno kinesko more. Zrakoplov Boeing B777-200 poletio je iz Kuala Lumpura u popodnevnim satima, a radarski kontakt je izgubljen dva sata nakon polijetanja.

"Strahujemo od najgoreg" stoji u propćenju Malaysia Airlinesa. Dodaju da će im u istrazi vezanoj uz pad zrakoplova pomoći i stručnjaci iz američkog Nacionalnog odbora za sigurnost prijevoza koji su upućeni u Aziju u pratnji stručnjaka Boeinga, čija tvrtka i izradila zrakoplov.

Malezijski ministra prijevoza izjavio je u nedjelju kako istražitelji provjeravaju cijeli popis putnika. Naime, u subotu su otkrivena dva za sada nepoznata muškarca koji su koristili ranije ukradene putovnice jednog Talijana i jednog Austrijanca. Uz to, neimenovani sigurnosni dužnosnik izjavio je da malezijske vlasti istražuju identitet još dva putnika nestalog zrakoplova. Provjeravaju se svi putnici koji su svoje karte kupili putem China Southern Airlinesa, dodao je


09.03.2014. 11:17:00
http://metro-portal.hr/malezijski-avion-srusili-su-teroristi/83702/