Metro-portal.hr

objavljeno 26.01.2014. 18:24:00
PRIPAZITE

Male greške u vezama s velikim posljedicama

Većina veza i brakova ne raspada se zbog velikih nevjera ili problema slične magnitude, obično se radi o malim, svakodnevnim stvarima

Prekidima najčešće kumuju sitnice
Prekidima najčešće kumuju sitnice (Shutterstock)

Veze i brakovi osjetljive su biljke koje treba stalno njegovati i čuvati, ali ne samo od velikih i bombastičnih loših iznenađenja, nego i od malih, svakodnevnih problema koji, kad se nagomilaju, puno češće dovedu do prekida. 

Četiri navike koje ljudi često imaju pokazale su se najkobnijima za opstanak veze, pa ne bilo loše malo razmisliti o vlastitom ponašanju, racionalno procijeniti imamo li ih i pokušati ih se riješiti što prije. 

Jedna od te četiri iritantne navike je prekidanje sugovornika kad govori. Teško da baš imate partnera kojem možete uvijek upasti u riječ, a da se on ili ona ne naljute. Prekidanje je nepristojno i ružno, a u jednom je istraživanju nazvano i demonstracijom moći nad drugom osobom. Ovakvo narušavanje intimnosti treba spriječiti, a ako to radite, omogućite partneru barem dva do tri puta tjedno da kaže sve što mu/joj je na umu, bez prekidanja.

Kolutanje očima na partnerove riječi jedan je od ružnijih znakova nepoštovanja kojim jasno dajete do znanja da u tom trenutku ne poštujete partnera i njegove želje, što može biti prilično loše za međusobno povjerenje. Ako to radite i partner vam se požali zbog toga, ispričajte se i pokušajte se suzdržati ili nađite neki konstruktivan način kritike koji će biti prihvatljiv partneru.

Ostavljanje nereda za sobom još je jedan od problema koji zna uzdrmati vezu. Nisu svi uredni, naravno, no ako baš nikad ne pospremite ništa za sobom, partneru će to ubrzo početi ići jako na živce. Pokušajte se uhvatiti u koštac s ovom ružnom navikom tako da odredite dane u tjednu kad ćete pospremiti svoje stvari na mjesto.

Stalno prigovaranje i ispravljanje može potpuno izluditi partnera, jer postoji više načina kako se nešto može napraviti, a vaš način ne mora nužno biti najbolji. Ovo je najjednostavnije prekinuti - svaki put kad osjetite potrebu za ispravljanjem partnera zbog neke sitnice, duboko udahnite, izbrojite do deset i nemojte reći ništa

26.01.2014. 18:24:00
http://metro-portal.hr/male-greske-u-vezama-s-velikim-posljedicama/82916/