Metro-portal.hr

objavljeno 19.03.2011. 15:00:00
TINA JESENKOVIĆ

Mala škola šminkanja 6. korak - rumenilo

Kako se nanosi rumenilo i što sve o njemu treba znati pročitajte u 6. nastavku naše male škole šminkanja

Fotografija vijesti

Rumenilo nam služi kako bismo licu dali svjež i zdrav izgled.

Boje koje će na licu izgledati najprirodnije su ružičasta i boja breskve. Pazite da boja koju odaberete nema previše plavog tona, odnosno da ne vuče na ljubičasto, jer će takva boja djelovati neprirodno.

Rumenila postoje su u obliku kreme i pudera, a danas se mogu naći i tekuća rumenila, koja daju jako lagani prirodni izgled. Ovisno o teksturi i vrsti rumenila ovisi i način njihove aplikacije. Ako koristite "kremasto" ili tekuće rumenilo uvijek ga aplicirajte na ten, znači prije nanošenja pudera. Tako ćete ga moći lijepo razmazati. Prepudrajte nakon nanošenja rumenila. Ako pak koristite "puderasto" rumenilo aplicirati ga morate na već prepudrano lice da ne bi došlo do ružnih nakupina proizvoda.

Kremasta rumenila stavljamo prstima a puderasta kistom. Odabir kista jako je važan, jer će dobar kist napraviti pola posla za vas.  Odaberite kist od prirodne dlake, koje su oblikovane, što znači da nisu sve iste dužine, niti ravno odrezane. Takvim kistom ćete bez problema lijepo nanijeti rumenilo. Moj najdraži kist, od kojeg se ne odvajam već 15 godina, je Bobbi Brown Blush Brush. Nažalost kod nas ga nema u ponudi, ali zato postoji Internet!  Možete pogledati kako izgleda pa pokušati naći kist takva oblik među kistovima što se nude kod nas. Ako uspijete, javite!

Rumenilo aplicirajte  na jabučicu i razvucite prema dolje i prema uhu. Nemojte ići previše prema gore po jagodičnoj kosti jer ćete tako dobiti neprirodan i malo staromodan izgled.

Ono najvažnije o čemu morate voditi računa u pogledu bronzera i rumenila jest da postignete što prirodniju izgled. Znači bronzer stavljate tamo gdje bi vas  „ulovilo"  sunce, a rumenilo na obraze, gdje biste se i sami prirodno zarumenili.

Tina Jesenković završila je Make up Design u Westminister Collegeu u Londonu 1996. U Londonu radi kao Make up artist na nekoliko reklama i kratkih filmova. Tri je godine radi za Bobbi Brown i vodi njihov Make up Studio u Harrodsu i razne make up radionice i tečajeve. Radila je na nekoliko London Fashion Week i Mobo Awards te nekoliko kazališnih predstava. Paralelno radi i u Hrvatskoj na reklamama i filmovima kao što su: 3 Muškarca Melite Zganjer, Crna kronika ili Dan žena, Ne dao bog većeg zla, Ispod crte, Snivaj zlato moje, Neke druge priče te na kratkim filmovima Tri ljubavne priče, Pod vedrim nebom, Bastion, Planktoni i serijma Bumerang, Cimmer fraj, Operacija Kajman, Dome slatki dome i Odmori se zaslužio si. Godine 2009. otvara Kimijan Beauty & Make up Studio gdje se održava Mala škola šminkanja srijedom i petkom od 18. sati. Tinu Jesenković možete kontaktirati na mob: 091 33 66 611


Piše: Tina Jesenković
19.03.2011. 15:00:00
http://metro-portal.hr/mala-skola-sminkanja-6-korak-rumenilo/56681/