Metro-portal.hr

objavljeno 06.11.2012. 05:12:00
NEREDI

Makljaža BBB s navijačima PSG-a kod Bastille

POGLEDAJTE VIDEO: Prema zadnjim informacijama, sukobilo se dvadesetak Boysa s 80-ak navijača PSG-a

Tučnjava je unaprijed dogovorena
Tučnjava je unaprijed dogovorena (Twitter)

Unatoč pokušajima francuskih vlasti da spriječe sukobe navijača Dinama i PSG-a na ulicama Pariza zabranom ulaska navijača Dinama od ponoći 5. studenoga do 7. studenoga, njih stotinjak se uvuklo u Francusku kako ne bi propustili mogućnost za makljažu.

Navijači PSG-a poznati su kao prilično nasilna skupina, koja se nerijetko zna potući i između sebe, a reputacija BBB-a odgovara imenu u potpunosti, jer su među najtraženijim metama navijačkih skupina za podizanje reputacije.

Iako su prve vijesti govorile da je tučnjava dogovorena unaprijed u kvartu oko legendarne Bastille, zapravo je došlo do sukoba u lokalu koji se proširio na ulice između dvadesetak Boysa i osamdesetak navijača PSG-a, koji se sada hvale po forumima da su porazili BBB-e. 

Navijači su prema navodima policije koristili dimne bombe, teleskopske palice i sve ostalo što im je bilo pri ruci, a policiji je trebalo petnaesta minuta da dovede jake snage i prekine tučnjavu. Prema zadnjim vijestima, jedan je hrvatski navijač ozbiljno ozlijeđen u predjelu prsa, a još je jedan zadobio ozljede, ali se još ne zna kakve. Uhićena su 24 navijača, pretežno BBB-a.

BBB su se javili Indexu iz Pariza potvrdivši da je došlo do tučnjave kad je 70-ak Parižana napalo 20-ak BBB-a u jednom lokalu i u početku su ih potiskivali, no uletjelo je još 50-ak Boysa i razbilo Parižane, ganjanjući ih nakon toga ulicama oko Bastille. 

Drugim riječima, BBB kažu da su pobijedili, kao i uvijek, i da im je reputacija najopakijih i dalje čvrsta.



Pratite Metro portal na Facebooku i Twitteru. 

06.11.2012. 05:12:00
http://metro-portal.hr/makljaza-bbb-s-navijacima-psg-a-kod-bastille/74705/