Metro-portal.hr

objavljeno 15.03.2012. 15:57:00
ETNIČKI SUKOBI

Makedonija: Do daljnjeg otkazane sve utakmice prve i druge lige

Etničko nasilje u Makedoniji eruptiralo je prije dva tjedna kada je policijac koji nije bio na dužnosti ustrijelio dva etnička Albanca zbog svađe oko mjesta za parkiranje

Fotografija vijesti

Zbog sve češćih etničkih sukoba u toj zemlji, makendonski je nogometni savez do daljnjeg otkazao sve utakmice prve i druge nogometne lige, prenosi Hina.

Trima kluba iz Tetova, gdje je u većini albansko stanovništvo, naređeno je da igraju svoje utakmice na neutralnom terenu nakon incidenta u kojem je napadnut policajac.

"Nakon savjetovanja s ministarstvom unutarnjih poslova, odlučili smo staviti prvu i drugu ligu na mirovanje dok se napetosti na području Tetova ne smanje", izjavio je glavni tajnik Saveza Igor Klimper.

Dva navijača makedonskog prvaka Shkendije iz Tetova, u kojem igraju većinom etnički Albanci i za kojeg navijaju većinom albanski navijači, napali su skupinu makedonskih skolaraca u nedjelju te nožem izboli policajca koji im se suprostavio.

Nakon što su uhićeni i zadržani u pritvoru na 30 dana radikalni navijači Shkendije zaprijetili su da će izazvati ozbiljne incidente na utakmici protiv vodećeg Vardara koja se trebala igrati u srijedu.

Etničko nasilje u Makedoniji eruptiralo je prije dva tjedna kada je policijac koji nije bio na dužnosti ustrijelio dva etnička Albanca zbog svađe oko mjesta za parkiranje u Gostivaru.

15.03.2012. 15:57:00
http://metro-portal.hr/makedonija-do-daljnjeg-otkazane-sve-utakmice-prve-i-druge-lige/69146/