Metro-portal.hr

objavljeno 18.05.2010. 16:36:26
ZA DJECU

Makarsko Gradsko vijeće jednoglasno za rodilište

Gradsko vijeće Makarske i većina građana izražavaju ogorčenost odlukom Ministarstva zdravstva kojom se zabranjuje rad makarskog rodilišta

Marko Ožić Bebek
Marko Ožić Bebek (Ivo Ravlić/CROPIX)

Vladajući i oporbeni makarski vijećnici jednoglasno su poručili s danas održane izvanredne sjednice Gradskog vijeća da neće prihvatiti odluku o zabrani rada rodilišta ističući kako očekuju da se odmah omogući nastavak njegova rada u makarskom Domu zdravlja.

Gradsko vijeće Makarske i većina građana izražavaju ogorčenost i nezadovoljstvo odlukom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi kojom se u Makarskoj zabranjuje rad rodilišta.

Takvu odluku nećemo prihvatiti i od Ministarstva zahtijevamo i očekujemo da odmah omogući nastavak rada rodilišta u makarskome Domu zdravlja. U skladu sa zakonskim obvezama, tražimo financijsku potporu Splitsko-dalmatinske županije za rad makarskog rodilišta te ostalih sadržaja zdravstvene zaštite koje su makarski građani ostvarili kao davno stečena prava.

Dio je to zajedničkoga jednoglasnog zaključka vladajućih i oporbenih vijećnika s izvanredne sjednice Gradskog vijeća održane u hotelu "Osejava" s jednom točkom dnevnog reda - donošenjem zaključka u povodu zatvaranja rodilišta u Makarskoj.

Sa sjednice je županiji poslan i zahtjev za izdvajanje ispostave Doma zdravlja Makarska iz Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije i za osnutak samostalne zdravstvene ustanove.

U uvodnom govoru makarski gradonačelnik Marko Ožić Bebek upoznao je članove gradskog vijeća s jučerašnjim dogovorom s ministrom zdravstva, pri čemu je rekao kako Makarani ne traže ništa više od onoga što su imali u vrijeme kad je Dom zdravlja bio jedan od najmodernijih u bivšoj državi, što bi dalje, kako je rekao, "značilo prvi korak prema općoj bolnici tipa B". (hina/metro-portal)

18.05.2010. 16:36:26
http://metro-portal.hr/makarsko-gradsko-vijece-jednoglasno-za-rodiliste/40321/