Metro-portal.hr

objavljeno 13.10.2010. 11:09:10
3. BLUESAX! SEZONA

Majstori harmonike Ludovic Beier i Sergio Scappini u SAX!-u

Sljedećeg utorka u Sax!-u nas očekuje nastup dva strana harmonikaša uz koje će nastupiti i dva zagrebačka blues sastava: 44 Blues i Little Red Roosters

Ludovic Beier
Ludovic Beier (3. BlueSax! )

Druga večer 3. BlueSax! Sezone u utorak, 19.listopada donosi prve ovosezonske strane goste i lagano se dotiče jazza i klasike. Dolaze nam dva virtuozna harmonikaša: Francuz Ludovic Beier i Talijan Sergio Scappini. Uz njih će nastupiti i dva zagrebačka blues sastava: 44 Blues i Little Red Roosters. Kao i prošlih sezona, svi se koncerti u Sax!-u snimaju i arhiviraju za potrebe izdavanja nosača zvuka.

Ludovic Beier je harmonikaški fenomen rođen 1978. u obitelj muzičara. Harmoniku je učio od svog oca. Odgojen je u Francuskoj tradiciji sviranja instrumenta, a zadnjih nekoliko godina okrenuo se Django gipsy swingu i jazzu. Ludovic je virtuoz impresivne tehnike, njegov stil je odvažan i pun duha s naglaskom na neobično kretivne improvizacije. Redovito svira na svjetski poznatim pozornicama, a surađivao je između ostalih s Joe Lovanom, Jamesom Carterom, Tootsom Thielemansom i Herbiem Hancockom.

sergio_scappini_bs__910.jpg
Sergio Scappini

Sergio Scappini je međunarodno priznat harmonikaš, kompozitor i učitelj. Trenutno predaje  harmoniku na glazbenoj akademiji "Giuseppe Verdi" u Milanu. Pobjednik je nekoliko međunarodnih natjecanja i svirao je u mnogim prestižnim orkestrima uključujući Teatro alla Scala Orchestra i The Swiss Chamber Orchestra.

I Beier i Scappini sviraju Rolandov V-Accordion, hight-tech harmoniku koja spaja moderno digitalno doba i "staromodni" mijeh. Zamislite nešto kao moog synthesizer s dušom i nevjerojatnom lepezom zvukova od flauta, truba, gitara, bubnjeva, ljudskih glasova... koji u rukama majstora zvuče kao cijeli orkestar.

U vremenu od 18.00 do 20.00 sati u Sax!-u če biti izloženi svi novi FR modeli Rolandovih V-Accordiona koji će se moći isprobati.

Koncert počinje u 21.00 sati.
Ulaz je slobodan!

13.10.2010. 11:09:10
http://metro-portal.hr/majstori-harmonike-ludovic-beier-i-sergio-scappini-u-sax-u/49658/