Metro-portal.hr

objavljeno 14.05.2008. 00:01:13

Majka Mirjane Pukanić sve darovala unuci prije smrti

Novcem Marije Jusup Ivo Pukanić je 90-ih pokrenuo tjednik Nacional

Mirjana Pukanić nije od majke naslijedila ništa
Mirjana Pukanić nije od majke naslijedila ništa (Goran Mehkek/CROPIX)

Marija Jusup, majka Mirjane Pukanić, u trenutku smrti nije posjedovala nikakvu imovinu na svoje ime.

S dva darovna ugovora stan u Ilici 107, kuću na moru i rentnu štednju u jednoj hrvatskoj banci prepisala je na unuku Saru Pukanić u siječnju 2008., mjesec i pol dana prije smrti. Mirjana Pukanić na jučerašnjem  prvom ostavinskom ročištu održanom u javnobilježničkom uredu Mladena Matoša u Zagrebu, nije dobila ništa, reako je  Mirjanin odvjetnik Nebojša Bestić.

Možda je izmanipulirana

Odvjetnik je napomenuo kako će sada krenuti u osporavanje tih darovnih ugovora jer sumnja da je Mirjanina majka mogla u terminalnoj fazi svoje bolesti donositi takve važne odluke te da kreće u potragu za Marijinom imovinom u Njemačkoj, prenosi Jutarnji list.

Izvješće liječnikaHrvatska liječnička komora dobila je izvješće liječnika koji su sudjelovali u prisilnoj hospitalizaciji M. Pukanić. Na temelju tog izvješća Povjerenstvo za stručna pitanja HLK-a prosudit će je li počinjena stručna pogreška te postoje li razlozi za pokretanje disciplinskog postupka protiv liječnika. 

- Postavlja se pitanje valjanosti ugovora, budući da je to potpisano mjesec i pol dana prije smrti. Ona je bila teško bolesna i pitanje je kakva je bila njezina sposobnost rasuđivanja. Možda je izmanipulirana, možda je prisiljena na potpisivanje ili nešto slično. U svakom slučaju, zasad Mirjana od majke nije naslijedila ništa jer Marija Jusup u trenutku smrti nije imala ništa - rekao je Bestić i dodao da će o svemu odmah obavijestiti Mirjanu Pukanić, koja je još uvijek boravi na tajnoj adresi u sigurnoj kući. Imovina Marije Jusup koja je ostala u Njemačkoj,  u darovnici se ne spominje, kao ni  Nacional.

Pokojna majka Mirjane Jusup Pukanić bila je većinski vlasnik Nacionala. Upravo je ona dala novac svom zetu Ivi Pukaniću kako bi početkom 90-ih pokrenuo tjednik Nacional.

Pitanje Nacionala

Kako javlja Sutra.hr, neposredno prije negoli je pred kamerama odvezena u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče, njezina jedina kći Mirjana tvrdila je kako je upravo njezina majka većinski vlasnik Nacionala, a da joj Pukanić ne želi dati razvod jer očekuje ostavinsku raspravu po kojoj bi Mirjana naslijedila majčin imetak, a Pukanić time nakon razvoda točno polovicu.   (METRO)

14.05.2008. 00:01:13
http://metro-portal.hr/majka-mirjane-pukanic-sve-darovala-unuci-prije-smrti/7157/