Metro-portal.hr

objavljeno 12.06.2008. 01:22:40

Majka Ane Magaš: Slijedi borba za sina

Općinski sud u Zadru zabranio je Ani susret sa sinom

Fotografija vijesti

Bila sam neopisivo sretna kada sam čula vijest o otpustu, jednako kao i Ana. Kazala je da se ne boji doći u Zadar i da će biti ono što mora biti - kazala je jučer Dijana Batković, majka Ane Magaš.

Ana će odlukom Povjerenstva za uvjetni otpust iz požeške kaznionice izaći 27. lipnja, nakon tri godine, tri mjeseca i osam dana zatvora koje je odslužila zbog ubojstva supruga Lucijana Magaša.

- Sada predstoji druga borba, oko Lovre kojeg jedva čekam vidjeti. Treba vidjeti što će biti i kako će Centar za socijalnu skrb organizirati susret - kaže Dijana Batković. Susrete s malodobnim sinom kojeg nije vidjela gotovo tri godine, tridesetogodišnjoj Zadranki ‘uskratio’ je Općinski sud u Zadru.

Magaševi od Ane traže milijun kuna- U ime obitelji Lucijana Magaša podnio sam tužbu u kojoj se od Ane Magaš traži nešto više od milijun kuna odštete. Ana Magaš se u vezi s tim očitovala i sada čekamo da se zakaže ročište na Županijskom sudu u Zadru koje će, po svemu sudeći, biti zakazano tek u rujnu - kazao je odvjetnik Andrej Korljan. 

Sudac Tomislav Bago odbio je zahtjev Ane Magaš u kojem ona još od kobnog događaja traži susrete i druženja sa svojim malodobnim sinom, o kojem odlukom zadarskog Centra za socijalnu skrb od njezina uhićenja 19. ožujka 2005. godine privremeno skrbi Lucijanova majka Bruna Magaš.

Sada jedanaestogodišnji Lovro odbija vidjeti i kontaktirati majku iako mu ona, kako je kazala njezina majka Dijana Batković, uporno šalje pisma.

Prema neslužbenim informacijama, netom što Ana Magaš izađe iz požeške kaznionice, obitelj Lucijana Magaša zatražit će skrbništvo nad Lovrom.

- O tome sada ne želim govoriti jer je riječ o malodobnom djetetu - kazao je odvjetnik obitelji Magaš Andrej Korljan.( Božana Sviličić/EPEHA) 

12.06.2008. 01:22:40
http://metro-portal.hr/majka-ane-magas-slijedi-borba-za-sina/8525/