Metro-portal.hr

objavljeno 13.01.2011. 08:52:35
HAK UPOZORAVA

Magla u većem dijelu Hrvatske

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu Hrvatske, a magla, mjestimice vrlo gusta, smanjuje vidljivost u Istri, Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, te sjeverozapadnoj i središnjoj Hrvatskoj

Fotografija vijesti

Magle naročito ima na dionicama autocesta: A 1, između čvorova Lučko i Karlovac (vidljivost od 50 do 100 m) i između tunela Mala Kapela i Sveti Rok, A 2 Zagreb-Macelj, između čvorova Zaprešić i Krapina (vidljivost do 150 m), A 3 Bregana-Lipovac između čvorova Jankomir i Ivanić Grad i od Novske do Lipovca, duž cijele A 4 Zagreb-Goričan, te na A 6 Rijeka-Zagreb, između tunela Tuhobić i Sleme.

Mogući su odroni zemlje i kamenja na cestama u gorju, posebice duž Jadranske (D 8) i Ličke (D 1) magistrale. Zbog oštećena kolnika na mostu Bistrina, na dubrovačkom dijelu Jadranske magistrale (D8), promet teče jednim trakom, naizmjence. Na autocesti A 3 Bregana-Lipovac, zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad.

Na autocesti A 4 Zagreb-Goričan, na čvoru Kraljevečki Novaki vozi se dvosmjerno, a u smjeru Varaždina zatvoren je izlaz prema Dugom Selu i Sesvetama. Za sav promet zatvorena je cesta D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča

Na Istarskom ipsilonu zbog radova zatvoreni su: zapadni dio čvora Žminj (izlaz u smjeru Rijeka-Žminj i ulaz u smjeru Žminj-Kanfanar) i istočni dio čvora Nova Vas. Na graničnim prijelazima nema čekanja. Granični prijelaz Plovanija otvoren je samo za vozila do 3,5 tone. Do 1. veljače 2011. god. zatvoren je granični prijelaz Principovac-Sot, zbog radova (produžen je rok završetka radova).

13.01.2011. 08:52:35
http://metro-portal.hr/magla-u-vecem-dijelu-hrvatske/53986/