Metro-portal.hr

objavljeno 28.12.2009. 08:22:38
HAK

Magla u Lici i središnoj i zapadnoj Hrvatskoj

Niske temperature mogu mjestimice stvarati poledicu, posebno na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damir Glibušić/CROPIX)
Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Posebno upozorava na maglu na autocestama: na A 1 od Zagreba do Karlovca i od čvora Otočac do tunela Sveti Rok; te na A 2 Zagreb-Macelj od Macelja do Krapine.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. Opreznije treba voziti na cestma gdje su kolnici mokri ili samo vlažni te na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale zbog mogućih odrona.

Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet kamionima s prikolicama i tegljačima s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu u Lici na državnoj cesti D 42 Saborsko-Poljanak-Selište. Na županijskoj cesti ŽC 6166 Omiš-Kučiće-Zadvarje, promet teče jednim trakom u mjestu Kučiće, zbog klizišta potpornog zida. Zbog izlijevanja vode na kolnik zatvorena je cesta: ŽC Žažina-Mala Gorica. Na graničnim prijelazima nema čekanja. Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe. (hina/metro-portal)

28.12.2009. 08:22:38
http://metro-portal.hr/magla-u-lici-i-sredisnoj-i-zapadnoj-hrvatskoj/29469/