Metro-portal.hr

objavljeno 22.08.2010. 09:24:58
OPREZ

Magla smanjuje vidljivost na A1 i A2

Magla i bura ometaju promet na dionicama autocesta, a tijekom dana se očekuju i gužve

promet magla hak
promet magla hak (HAK)

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na autocesti A1 od Otočca do tunela Sveti Rok i na autocesti A2 Zagreb-Macelj između čvora Zabok i čvora Zaprešić, upozorava jHAK.

Na dionici A1 od vijadukta Božić do južnog ulaza u tunel Sveti Rok brzina je ograničena na 60 km/h zbog jake bure, a jak vjetar otežava promet i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, povremeno između Kikovice i tunela Tuhobić.

Pojačan je promet na važnijim cestama, osobito na autocestama A1 Zagreb-Ravča, A6 Rijeka-Zagreb, A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac u oba smjera. Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na izlazu kod čvora Oštrovica vozi se usporeno u koloni.

Tijekom dana gužve se očekuju u blizini turističkih središta na Jadranu i u unutrašnjosti Istre, a zastoji su mogući na dionicama na kojima su u tijeku radovi.

Za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona, zabranjeno je prometovanje na važnijim državnim cestama danas od 12 do 23 sata. Zabrana nema na autocestama, te na Ličkoj magistrali (D1).

Pojačan je putnički promet na GP Macelj u oba smjera i na GP Bregani na izlazu. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajekti plove prema redu plovidbe. (hina/metro-portal)

22.08.2010. 09:24:58
http://metro-portal.hr/magla-smanjuje-vidljivost-na-a1-i-a2/46565/