Metro-portal.hr

objavljeno 26.01.2017. 12:31:30
PREMIJERA

Magic Evening u Teatru &TD

Predstava govori o sasvim običnim i dobro situiranim ljudima čiju ugodnu i sigurnu egzistenciju jedne večeri prekida banalni događaj koji će dovesti u pitanje nepodnošljivu lakoću njihove svakodnevnice

Nova premijera Teatra &TD
Nova premijera Teatra &TD (Damir Žižić)

Premijera predstave Magic Evening, autorskog projekta redateljice Anice Tomić i dramaturginje Jelene Kovačić, održat će se u četvrtak, 2. veljače u Velikoj dvorani Teatra &TD u 20 sati. Ulaz s pozivnicom.

Izvedbe su na rasporedu 3. i 4. veljače 2017.

Predstava govori o sasvim običnim i dobro situiranim ljudima čiju ugodnu i sigurnu egzistenciju jedne večeri prekida banalni događaj koji će dovesti u pitanje nepodnošljivu lakoću njihove svakodnevnice, postavljajući im pitanje, a čega se to oni zapravo boje?

Sasvim obična večer. Dva para u jednom stanu. Dobra večera i nekoliko boca alkohola.  Puno razgovora o svemu i ničemu. O politici, umjetnosti, krizama, križevima, promašenim ljubavima i Vivaldiju. O vremenu u kojem je sve dozvoljeno, u kojem kriteriji ne postoje, ali postoje oni koji ih uporno postavljaju. I onda odjednom jedan sasvim banalan, možda samo slučajan događaj koji će ih zaustaviti, koji će samo na trenutak prekinuti tu magičnu večer. Banalan događaj koji će postaviti možda sasvim banalno pitanje: čega se bojite? Banalan događaj koji se ipak neće zaustaviti samo na tom pitanju, nego će inzistirati i neprestano postavljati nova. Kamo vas sve mogu odvesti vaši strahovi? U kojem trenutku strah postaje paranoja? U kojem trenutku više ne može razlučiti što je istina, a što iluzija? Ili  je ipak sve istina i više nigdje nismo sigurni? Čak ni u jednom stanu, jedne večeri uz dobru večeru i nekoliko boca alkohola.  

Režija: Anica Tomić 

Dramaturgija: Jelena Kovačić 

Glazba i obrada glazbe: Nenad Kovačić

Scenografija i kostimografija: Anica Tomić 

Autor crteža na plakatu: Marko Petrić 

Fotograf predstave: Damir Žižić

Igraju: Ivana Krizmanić, Nataša Kopeč, Marko Makovičić, Marko Petrić 

26.01.2017. 12:31:30
http://metro-portal.hr/magic-evening-u-teatru-and-td/102722/