Metro-portal.hr

objavljeno 05.10.2010. 11:38:11
SLOBODNI ISKAZ

Mafalani: Znao sam za pripremu Pukanićeva ubojstva

Trećeoptuženi Amir Mafalani ne želi otkriti od koga je čuo da se "nekoga negdje treba ubiti", a tvrdi da mu je šutnju savjetovala i policija

Ivo Pukanić
Ivo Pukanić (Cropix)

Amir Mafalani, trećeoptuženi za ubojstvo Ive Pukanića, danas je na zagrebačkom Županijskom sudu izjavio da je od ljudi, čija imena zbog straha ne želi otkriti, prije atentata na suvlasnika Nacionala čuo da se "nekoga negdje treba ubiti".

To sam čuo od ljudi koji su zaprijetili da će me ubiti pa ih ne želim otkriti, kazao je Mafalani dopunjujući svoju obranu, nakon što je skupinu navodnih atentatora na Pukanića USKOK optužio i za planiranje ubojstva Hrvoja i Novice Petrača.

Mafalani tvrdi da su mu šutnju o svemu što zna preporučili i policajci koji su mu na dan uhićenja rekli da bi ga, ako iznese svoja saznanja, krunski svjedok u ovom slučaju Tomislav Marjanović mogao teretiti za ubojstvo Davora Zečevića i Marka Sliška, ali i za bacanje bombe na kuću bivšeg političara Ivića Pašalića.

Mafalani je u obrani po prvi puta ispričao i da je navodne pripadnike zločinačke skupine Željka Milovanovića i Bojana Gudurića upoznao u stanu prvooptuženog Roberta Matanića. Matanić je tada Milovanovića, kojemu se za isti zločin sudi u Beogradu, opisao kao vrlo opasnog čovjeka. S Gudurićem, međutim, nije imao problema, a u Zagrebu su ga, kaže, najviše zanimala mjesta za izlazak.

Nakon što dovrši tzv. slobodni iskaz Mafalani će odgovarati na pitanja obrane i tužiteljstva.

Sudsko vijeće na početku današnje rasprave odbilo je većinu dokaznih prijedloga obrane pa se neće ispitati navodni organizator zločinačke skupine Sreten Jocić, kao ni Vladimir Zagorec i Stanko Subotić Cane. (hina/metro-portal)

05.10.2010. 11:38:11
http://metro-portal.hr/mafalani-znao-sam-za-pripremu-pukaniceva-ubojstva/49245/