Metro-portal.hr

objavljeno 18.10.2010. 12:21:00
SLUČAJ PUKANIĆ

Mafalani nije lagao, policajac potvrdio da mu je najavio ubojstvo

Mafalani je u svojoj obrani prošlog tjedna kazao da je policajcu Nenadu Šipušiću, kojega je znao od ranije, kazao da je čuo kako se priprema ubojstvo

Amir Mafalani
Amir Mafalani (Davor Pongračić/CROPIX)

Zagrebački policajac Nenad Šipušić potvrdio je danas na suđenju za ubojstvo Ive Pukanića da mu je trećeoptuženi Amir Mafalani desetak dana prije atentata najavio da će se "u središtu grada dogoditi nešto veliko". Mafalani je u svojoj obrani prošlog tjedna kazao da je policajcu Šipušiću, kojega je znao od ranije, kazao da je čuo kako se priprema ubojstvo. Razgovor s policajcem Mafalani je navodno zatražio nakon što je prvooptuženi Robert Matanić i njemu zaprijetio da će ga ubiti.

Šipušić je na sudu potvrdio da mu je Mafalani najavio kako se "sprema nešto veliko u središtu grada", no navodno nije rekao gdje će se to dogoditi i tko bi trebao biti žrtva ili počinitelj. "Podaci koje mi je dao su bili nedostatni da bilo što povežem ili pokrenem", kazao je Šipušić. Dodao je da je Mafalaniju savjetovao da ostane u vezi s Matanićem kojega je naveo kao svoj izvor informacija.

>> Mafalani: Znao sam za pripremu Pukanićeva ubojstva

Na pitanje sutkinje kako to da nije prijavio najavu zločina, posebno što je nekoliko dana ranije ubijena Ivana Hodak, Šipušić je kazao da u policiji postoji naputak da se uopćena izvješća ne sastavljaju. "Prije ubojstva ništa nisam htio pričati da ne bih izazvao podsmijeh kolega. Kasnije sam bio u dvojbi da odem u odjel Organiziranog kriminala i prijavim kontakte s Mafalanijem, ali nisam htio doći nepozvan da se ne bi protumačilo kako sam se došao opravdavati", kazao je Šipušić. Pojasnio je da je s Mafalanijem kontaktirao preko mobitela upisanog na svoje ime pa je bio siguran da će policajci u istrazi doći i do njega.

"Znao sam da će doći do mene i nisam imao razloga požurivati", odgovorio je Šipušić na primjedbu sutkinje da bi ranijom prijavom možda ubrzao rad na slučaju. Konačno policija je sa Šipušićem razgovarala tek mjesec ili dva nakon ubojstva. Na suđenju optuženima za ubojstvo Ive Pukanića i kolateralne žrtve Nike Franjića uz Šipušića će svjedočiti i njegove kolege koje je optuženi Mafalani također spomenuo u svojoj obrani. (hina/metro-portal)

18.10.2010. 12:21:00
http://metro-portal.hr/mafalani-nije-lagao-policajac-potvrdio-da-mu-je-najavio-ubojstvo/49905/