Metro-portal.hr

objavljeno 07.01.2010. 20:54:37
WIENER NEUSTADT

Mađari u zadnjoj sekundi izjednačili protiv Hrvatske

Rezultat i igra protiv Mađara tjeraju na oprez uoči početka Europskog prvenstva koje će se od 19. do 31. siječnja održati u Austriji

(Ivo Ravlić/Cropix)

Hrvatska rukometna reprezentacija odigrala je protiv Mađarske 30:30 (13:16) na otvaranju pripremnog turnira u Wiener Neustadtu. Hrvatska je ispustila pobjedu primivši pogodak u posljednjoj sekundi utakmice, a strijelac je bio Laluska.

Bila je to utakmica u kojoj je hrvatski izbornik Lino Červar isprobao nekoliko varijanti u obrani i u kojoj rezultat nije bio toliko važan. Međutim, sasvim sigurno rezultat i igra protiv Mađara tjeraju na oprez uoči početka Europskog prvenstva koje će se od 19. do 31. siječnja održati u Austriji.

Hrvatska je odlično otvorila utakmicu i vrlo brzo je došla do vodstva 5:1. Međutim, Mađari su uzvratili i u 15. minuti došli su do prvog vodstva na utakmici (7:6). Do rezultata 9:9 utakmica je bila posve ravnopravna, no u završnici prvog dijela mađarska vrsta je pobjegla na plus tri (14:11), a tu je prednost zadržala i do konca poluvremena.

Mađari su vodili i u većini nastavka susreta, no deset minuta prije kraja Hrvatska je izjednačila (23:23), a potom i došla do vodstva 25:23. Hrvatski rukometaši su vodstvo od dva gola imali i minutu prije kraja utakmice, no Mađari su ipak uspjeli iščupati bod.

Najbolji igrači u hrvatskim redovima bili su Ivan Čupić sa devet i Igor Vori sa sedam golova, dok je Mađare predvodio Nikola Eklemovics sa sedam golova.

U susretu drugog kola Hrvatsku u petak očekuje utakmica protiv Austrije, dok je u subotu na rasporedu utakmica protiv Poljske. (hina/metro-portal)

07.01.2010. 20:54:37
http://metro-portal.hr/madjari-u-zadnjoj-sekundi-izjednacili-protiv-hrvatske/30207/