Metro-portal.hr

objavljeno 11.12.2011. 10:51:58
OPORUKA

Mačka naslijedila oko 87 milijuna kuna

Nakon smrti vlasnice, talijanski mačak postao je treća najbogatija životinja na svijetu naslijedivši oko 87 milijuna kuna

Fotografija vijesti

Talijanka Maria Assunta nakon smrti ostavila je oporukom mačku lutalici, kojega je udomila prije nekoliko godina, cjelokupno obiteljsko bogatstvo koje se procjenjuje na  oko 87 milijuna kuna.

Nakon njene smrti u dobi od 94 godine mačak Tommasino postao je vlasnik nekoliko vila razbacanih duže Italije, par krcatih računa u bankama, te popriličnog broja dionica.   

No, pošto talijanski zakon ne dopušta da životinje nasljeđuju vlasnike, Maria Assunta i odvjetnički ured zadužen za provedbu oporuke imali su pune ruke posla da pronađu adekvatnu udrugu za zaštitu životinja kojoj bi se donirao novac.

Kako ni jedna udruga nije zadovoljila visoke standarde, Maria je odlučila da njenim bogatstvom nakon smrti upravlja medicinska sestra koja se brinula o njoj ali pod uvjetom da njenom voljenom mačku do kraja života ne nedostaje luksuza.

Ovo nije izolirani slučaj ostavljanja pozamašne svote kućnim ljubimcima, najbogatija životinja nasljednik je njemački ovčar Gunter kojemu je nakon smrti vlasnice pripalo oko 783 milijuna kuna. Čimpanza Kalu druga je najbogatija životinja s bogatstvom od oko 348 milijuna kuna, a Tommasino je s trećeg mjesta skinuo mačka Blackiea kojemu je vlasnik Ben Rea ostavio oko 78 milijuna kuna.   

11.12.2011. 10:51:58
http://metro-portal.hr/macka-naslijedila-oko-87-milijuna-kuna/66268/