Metro-portal.hr

objavljeno 05.01.2010. 18:34:40
LONCI I POKLOPCI

Luka Bebić misli da Sanader nije imao loše namjere

Jedina namjera Ive Sanadera u svjetlu nedavnih zbivanja bilo je dinamiziranje stvari u HDZ-u, smatra predsjednik Sabora

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dragan Matić/ CROPIX)

Jedna od krupnijih riba koje su stale na stranu nekadašnjeg premijera Hrvatske nakon što je dotični izbačen iz HDZ-a bio je i Luka Bebić.

Predsjednik Sabora je pristao je u intervjuu za Novu TV komentirati političke aktualnosti u Hrvatskoj. Između ostalog, osvrnuo se na brisanje Ive Sanadera  iz članstva u HDZ-u. Naravno, nije propustio ni spomenuti Stjepana Mesića koji je Bebićevu podršku bivšem premijeru nazvao sudjelovanjem u puču i koji je zatražio njegovu ostavku.

„Svatko ima pravo na poimanje demokracije, ustavnih sloboda pa tako i odlazeći predsjednik. On je ničim izazvan mene prozvao pučistom", rekao je Bebić.

 Zatim je dodao: „On se voli miješati u svašta. Nema stvari koje ne komentira. Nema kante i lonca na kojoj nije bio poklopac. To je stil koji ne prolazi ili će barem prolaziti još kratko."

„Kad njega netko komentira on kaže za njega da je šaljivdžija i ismijava nekoga tko argumentirano nešto protiv njega govori", objašnjava Bebić Mesićevo ponašanje. Upitan što misli o potezima Ive Sanadera i njegovom kritiziranju Jadranke Kosor, predsjednik Sabora je samo kratko prokomentirao kako to nije bilo ni vrijeme niti mjesto kao ni način za pokretanje određenih stvari. Usto, Bebić tvrdi da ga Sanader nije zaveo te da bivši premijer nije imao loše namjere:

„Sanader nije imao nikakve namjere rušenja predsjednice. Htio je dinamizirati stvari u HDZ-u. Dijelom to mislim jer sam njegov prijatelj, a jednim jer to nisu bile pučističke namjere kako se želi prikazati."

05.01.2010. 18:34:40
http://metro-portal.hr/luka-bebic-misli-da-sanader-nije-imao-lose-namjere/30060/