Metro-portal.hr

objavljeno 30.09.2013. 17:29:00
GADOVI O MALAVITI

Luc Besson poslao „dobre momke“ u penziji. Loša ideja!

Priča o obitelji mafijaša koja se skriva po Francuskoj, glavu koje glumi Robert De Niro, a film producira Martin Scorsese - sve štima, ali ne štima ništa

Svašta tu ima, ali malo toga vrijedi
Svašta tu ima, ali malo toga vrijedi (Arhiva)

O, koliko samo stvari u startu ne štima s „Malavitom". Od prevarantskog trailera koji nas navlači da mislimo kako se radi o nekoj fora mafijaškoj komediji, do samog zbunjole filma, koji ima ozbiljnu krizu identiteta i ne može se nikako odlučiti je li crna komedija, crna melodrama, crna egzistencijalka, sve navedeno ili pak ništa od toga.

Na papiru je doduše manje-više obećavalo - priča o obitelji mafijaša koja se skriva po Francuskoj, glavu koje glumi Robert De Niro, a film producira Martin Scorsese.

Činilo se da se radi o nekakvoj ležernoj, pastoralnoj „što je bilo kasnije" varijanti, odnosno kvazi-nastavku antologijskih „Goodfellas", no mnogo je manje mirisalo ime režisera Luca Bessona koji si je dao oduška i atmosferu, stajling i spiku vrlo precizno i s dosta neskrivenih simpatija prepisao iz Coppolinih i Scorseseovih mafijaških udžbenika. Besson i njegovi suscenaristi mnogo toga zakuhaju, krenu u puno različitih smjerova, no malo toga zaista dokuhaju i zavežu kako spada pa u konačnici ne stignu zapravo nigdje.

Cijelu recenziju filma „Malavita" možete pročitati na portalu Nemilosrdni gadovi.

30.09.2013. 17:29:00
http://metro-portal.hr/luc-besson-poslao-dobre-momke-u-penziji-losa-ideja/80779/