Metro-portal.hr

objavljeno 08.06.2015. 14:29:00
NOVOSTI

Lovely Quinces - Meet Me In Moscow, part one

“Meet Me In Moscow, part one” novi je EP naše najistaknutije kantautorice Lovely Quinces , sadrži ukupno pet pjesama i službeno je objavljen danas.

Meet Me In Moscow, part one
Meet Me In Moscow, part one (LAA)

Meet Me In Moscow, part one prvo je diskografsko izdanje Lovely Quinces od debija "No Room For Us" iz 2013. godine. U te protekle dvije sezone jako puno toga se izdešavalo u karijeri Dunje Ercegović, od otvaranja za Tame Impalu i Morcheebu te rasprodanih klubova u Hrvatskoj preko nastupa u regiji i Europi do prekooceanskih izleta na SXSW, u New York, Chicago i Toronto. Ipak, vjerojatno najveće priznanje došlo je prošlih mjeseci kad je s grupom Giant Sand odsvirala (kao predizvođač izvodeći nekoliko svojih pjesama te kao prateći vokal u GS setu) europsku turneju u kojoj se istaknuo sjajan nastup na Primavera Sound festivalu u Barceloni pred gotovo 5.000 ljudi. Odmah nakon te serije uslijedila je ona s Thurston Moore Bandom gdje je kao predizvođačica zasvirala na četiri koncerta.

Objava novog EP-a zaokružuje stoga na idealan način turbulentnih mjesec dana u životu Lovely Quinces.

Prvi dio "Meet Me In Moscow" sadrži ukupno pet pjesama, otvarajuću "Tide", od ranije predstavljenu "M" te "Nostalgia", "Pretty" i "In Time", već dobro poznate s njezinih nastupa.

Kao prvi singl odabrana je emotivna, slojevita i moćna "Tide" koja spade u sam vrh LQ radova. Kompletan materijal sniman je početkom godine u Zagrebu. Dunja je sve pjesme napisala, otpjevala i u svima odsvirala gitaru, a Mark Mrakovčić je odsvirao sve dodatne instrumente te snimio i producirao cijeli EP.

"Meet Me In Moscow, part one" objavljen je danas, isključivo u digitalnom format i može ga se kupiti preko Lovely Quinces Bandcamp stranice a od sljedećeg tjedna i preko iTunesa, Amazona i ostalih servisa.

Ovaj dodatak "part one" znači naravno da postoji i "part two" koji će biti objavljen u listopadu, također kao digitalno izdanje. Oba EP-a bit će spojena na album istog imena, "Meet Me In Moscow", koji će u studenom biti objavljen na CD-u i LP-u.

08.06.2015. 14:29:00
http://metro-portal.hr/lovely-quinces-meet-me-in-moscow-part-one/92208/