Metro-portal.hr

objavljeno 23.05.2010. 12:50:58
POŠTENO

Louis van Gaal: Ništa ne bih promijenio

Ponosan sam na momčad i mislim da će ona ostati upamćena, rekao je trener Bayerna nakon poraza u finalu Lige prvaka od Intera

Louis van Gaal
Louis van Gaal (Getty Images)

Trener Bayerna Louis van Gaal, nakon poraza u finalu Lige prvaka od Intera, izjavio je da ništa ne bi promijenio u taktičkom pristupu.

"Ništa ne bih promijenio, odlučili smo igrati ono što je teže, napadački nogomet, ali to je i atraktivnije za publiku. Znao sam da će biti teško, Interova obrana je odlično organizirana, a Milito i Sneijder su vrlo opasni igrači. Mogli smo zabiti u prvom poluvremenu, a onda smo na početku drugog imali odličnu priliku, da je barem Mueller izabrao drugi kut. Ponosan sam na momčad i mislim da će ona ostati upamćena", rekao je van Gaal.

Priznao je da je neigranje Francka Riberyja zbog crvenog kartona bio veliki hendikep za njegovu momčad.

"Nakon poraza uvijek je lako pravdati se da nismo imali Riberyja. Bez njega smo bili i protiv Lyona i Juventusa, i nije fer prema drugim igračima da ističete one kojih nema. No, činjenica je da mi igramo napadački, a ekipe koje igraju takav nogomet trebaju kreativce, i zato nam je nedostajao Ribery", izjavio je trener Bayerna. (hina/metro-portal)

23.05.2010. 12:50:58
http://metro-portal.hr/louis-van-gaal-nista-ne-bih-promijenio/40687/