Metro-portal.hr

objavljeno 18.05.2011. 21:41:55
OBAMIN AVION

Loše vrijeme odgodilo slijetanje Air Force Onea

Pilot predsjedničkog zrakoplova je nakon prvog neuspjelog pokušaja napravio krug iznad zračne luke

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

Air Force One, u kojem se nalazio američki predsjednik Barack Obama sa suradnicima, u zračnu luku u Connecticutu zbog loših vremenskih uvjeta sletio je tek iz drugog pokušaja, prenosi Hina. Predsjednik i ostali putnici nisu bili ni u kakvoj opasnosti, stoji u priopćenju glasnogovornika Bijele kuće Nicka Shapira.

Predsjednički zrakoplov pokušao je u 9.50 po lokalnom vremenu sletjeti u međunarodnu zračnu luku Bradley blizu Hartforda u Connecticutu, no zbog loših vremenskih uvjeta to mu nije uspjelo iz prvoga puta. Pilot je nakon prvog neuspjelog pokušaja napravio krug iznad zračne luke te nakon 15 minuta sigurno sletio iz drugoga pokušaja.

"Riječ je o uobičajenoj i sigurnoj proceduri", rekao je Shapiro te dodao da je Boeing 747 sletio u zračnu luku Bradley u 10.05. Zračni promet oko bilo kojeg aerodroma ograničen je kada je predsjednički zrakoplov u blizini. Odluku o slijetanju iz drugog pokušaja donio je pilot. Današnji incident drugi je koji se dogodio predsjedničkom zrakoplovu u posljednjih mjesec dana.

18.05.2011. 21:41:55
http://metro-portal.hr/lose-vrijeme-odgodilo-slijetanje-air-force-onea/59013/