Metro-portal.hr

objavljeno 17.11.2015. 11:23:00
POSLUŠAJTE

Loše navike kojih se trebate riješiti

Što ne treba raditi
Što ne treba raditi (Arhiva)

Loše navike od nas neće napraviti ni frajere ni opake likove koje cure vole, upravo suprotno - skratit će nam život i otežati ga putem ...

Stoga, evo par stvari koje biste definitivno trebali promijeniti u životu kako bi vam bio ljepši, ugodniji i zdraviji.

Za početak, prestanite pušiti - vjerojatno ne treba objašnjavati zašto, jer tek par postotaka hard core pušača odbija i samu pomisao da prestane, ostatak pušača zapravo čezne za danom kad će se riješiti duhanskog dima.

Prestanite jesti prerađenu hranu - da, nije lako svaki dan skuhati obrok od svježih namirnica, no gomilanje štetnih tvari, šećera i soli u tijelu vrlo brzo počet ćete osjećati na svom zdravlju, a u srednjim godinama najvjerojatnije ćete imati barem jednu kroničnu bolest. Treba li vam to? SIgurno ne!

Prestanite sjediti - težak dan na poslu obično povlači za sobom sjedenje na kauču pred televizorom, što i nije toliki problem kad ne biste i na poslu sjedili. Ovako ćete dvanaest sati dnevno provesti sjedeći ... što, priznat ćete, mora štetno za čovjeka, biće stvoreno da hoda uspravno.

Prestanite zadržavati ljutnju u sebi - to ne znači da morate eksplodirati svaki put kad vam nešto nije po volji, ali ako ništa drugo, pronađite neki ispušni ventil jer stalne visoke razine stresa u tijelu jednostavno razaraju zdravlje.

Za kraj - družite se, prijatelji su tu da vam poprave raspoloženje i zdravlje i produže život, pokazali su rezultati svih relevantnih istraživanja ...

17.11.2015. 11:23:00
http://metro-portal.hr/lose-navike-kojih-se-trebate-rijesiti/95031/