Metro-portal.hr

objavljeno 17.08.2015. 15:45:00
PRIPAZITE

Loše navike koje nas čine nesretnim

Što radite sami sebi
Što radite sami sebi (Shutterstock)

Sreća i dobro raspoloženje ponekad nam uporno izmiču, čak i kad nam se čini da smo preuzeli kontrolu nad svojim životom. Zašto? Zato što imamo neke navike koje nam onemogućavaju sreću...

Recimo, loše držanje - kao što naši osjećaji mogu utjecati na hod, tako može biti i obrnuto, pa će pogrbljen hod stalno kvariti raspoloženje. 

Stalno fotkanje svega oko sebe stvorit će gomilu uspomena - u mobitelu ili fotoaparatu, ali ne i u našoj glavi. Razmislite dobro - gdje biste radije imali uspomene?

Nasilnici su svuda oko nas, a mi ovdje mislimo na one verbalne - ako dozvoljavate da vas gaze, sigurno ćete osjetiti posljedice na psihu. U slučaju da to ne možete sami riješiti, postoje i zakoni protiv mobbinga i liječnici.

Odugovlačenje je ponekad dobro iz određenih strateških razloga, no u većini je slučajeva prvo riječ o lijenosti, koja će nakon toga prijeći u naviku koja donosi stres, uzbuđenje i ostale osjećaje koji su loši za nas. Savjet - napravite sve na vrijeme. 

Lijenost je sama po sebi loša, jer ako primjerice ne vježbate, uskraćujete si gomilu endorfina koji će vam popraviti raspoloženje. Stoga, ako ništa drugo, šećite svakog dana ...

 

17.08.2015. 15:45:00
http://metro-portal.hr/lose-navike-koje-nas-cine-nesretnim/93371/