Metro-portal.hr

objavljeno 24.11.2018. 21:42:00
EH, DA...

Loša veza vodi u - bolest

Ako se često osjećate depresivno, ako puno plačete, izbjegavate partnera ili radite vrlo predano na tome da shvatite što je dobro za vašu vezu - sve su to znakovi da taj ljubavni odnos ugrožava vaše mentalno zdravlje

Loša veza pogubna je po zdravlje
Loša veza pogubna je po zdravlje (Shutterstock)

Nestabilna veza u kojoj jedna osoba ne prepoznaje potrebe one druge, navodi ljude na sumnjui u sebe i stalnu brigu čine li nešto pogrešno. Općenito, mogli bismo reći da veza narušava mentalno zdravlje ukoliko se u njoj više osjećate negativno, nego pozitivno i ne osjećate da vas ispunjava. 

"Ako se često osjećate depresivno, ako puno plačete, izbjegavate partnera ili radite vrlo predano na tome da shvatite što je dobro za vašu vezu - sve su to znakovi da taj ljubavni odnos ugrožava vaše mentalno zdravlje", objašnjava dr. Bartell te dodaje kako nerijetko viđa osobe u 20-ima i 30-ima u vezama u kojima su potlačeni, najčešće zato jer su ranjivi. 

Ako ste u vezi koja narušava vaše psihičko zdravlje, morate djelovati. "Osobi s kojom ste u vezi morate što prije reći što vas muči. Ako ta osoba prolazi kroz teško razdoblje - primjerice gubitak posla ili člana obitelji, pričekajte dok se situacija ne smiri, no nikako više od nekoliko tjedana. Morate jasno iskomunicirati što vas muči", objašnjava Dr. Bartell.

"Ako se zbog svog partnera osjećate loše većinu vremena, ako je on prema vama jako kritičan, vrijeđa vas i ponižava, to se zove emocionalno zlostavljanje", upozorava dr. Bartell.

24.11.2018. 21:42:00
http://metro-portal.hr/losa-veza-vodi-u-bolest/115532/