Metro-portal.hr

objavljeno 03.04.2012. 12:54:20
ALERGIČARI OPREZ

Loša biometerološka prognoza za sljedeća tri dana

U cijeloj zemlji koncentracija peluda drveća bit će visoka, u kontinentalnom dijelu s dominacijom peluda breze, a na Jadranu peluda bora.

Fotografija vijesti

Biometeorološke prilike od srijede 4. do petka 6. travnja u cijeloj Hrvatskoj bit će nepovoljne, upozorava danas Državni hidrometeorloški zavod (DHMZ) u biometeorološkoj i peludnoj prognozi.

U srijedu, 4. travnja, biometeorološke prilike u cijeloj će Hrvatskoj biti nepovoljne. Kod meteoropata je moguća glavobolja, razdražljivost i bolovi na mjestima ranijih ozljeda. Nepovoljan vremenski utjecaj kroničnim će bolesnicima stvarati povećane tegobe, pa im se preporuča izbjegavanje dodatnih napora. U cijeloj zemlji koncentracija peluda drveća bit će visoka, u kontinentalnom dijelu s dominacijom peluda breze, a na Jadranu peluda bora. Umjerena koncentracija peluda korova na Jadranu.

Nepovoljne biometeorološke prilike u četvrtak, 5. travnja, uzrokovat će tegobe meteoropatima i kroničnim bolesnicima. Kod meteoropata je moguća glavobolja i nesanica te manjak koncentracije. Bolesnici s krvožilnim, respiratornim i gastroenterološkim bolestima te reumatičari imat će pojačene tegobe. Koncentracija peluda drveća bit će visoka u cijeloj zemlji uz dominaciju peluda breze u kontinentalnom dijelu zemlje, a na Jadranu bora. Umjerena koncentracija peluda korova na Jadranu.

U petak, 6. travnja nepovoljan vremenski utjecaj će malo oslabiti pa bi se meteoropati mogli osjećati bolje, a kod kroničnih bolesnika smanjit će se tegobe koje su ih mučile prethodnih dana. Na krajnjem jugu Jadrana u većem dijelu dana biometeorološke prilike će još biti nepovoljne.

U cijeloj zemlji koncentracija peluda drveća bit će visoka, u kontinentalnom dijelu s dominacijom peluda breze, a na Jadranu peluda bora. Umjerena koncentracija peluda korova na Jadranu.

Biometeorološku prognozu izrađuje Državni hidrometeorološki zavod u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

03.04.2012. 12:54:20
http://metro-portal.hr/losa-biometeroloska-prognoza-za-sljedeca-tri-dana/69715/