Metro-portal.hr

objavljeno 08.08.2012. 07:53:31
OI LONDON

Loš jedanesti dan Olimpijade za hrvatske sportaše

Rukometašice su poražene u četvrtfinalu, jedriličari ispali iz borbe za medalje

Loš dan za naše sportaše
Loš dan za naše sportaše (Arhiva)

Jedanaesti dan Olimpijskih igra u Londonu obilježio je poraz hrvatskih rukometašica u četvrtfinalu, dok su jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić ispali iz borbe za odličja u klasi 470.

Rukometašice su poražena u četvrtfinalu od Španjolske 22:25 (12:13). Najbolja igračica u hrvatskim redovima bila je vratarka Ivana Jelčić sa čak 16 obrana, Miranda Tatari je zabila pet golova, a Maja Zebić i Andrea Penezić po tri gola. U suparničkim redovima najbolje su bile Elisabetzh Pinedo Saenz sa sedam golova, te vratarka Silvia Jimenez Navarro sa deset obrana.

Hrvatski jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić ispali su iz borbe za medalje u klasi 470. Fantela i Marenić plasirali su se u plov za odličja, međutim nažalost bodovno stanje je takvo da neće biti u krugu potencijalnih osvajača medalja. Izvrsno su otvorili dan s drugim mjestom u devetom plovu regate, što ih je približilo bronci, međutim u desetom plovu regate bili su tek na 22. mjestu nakon čega su ispali iz igre za medalje. Plov za odličja jedri se 9. kolovoza.

Enia Ninčević i Romana Župan su bile odlične u prvom plovu dana, sedmom za ženski 470. Osvojile su osmo mjesto što ih je dovelo nadomak željenih prvih deset, međutim u osmom plovu bile su slabe, pa se nakon osam jedrenja nalaze na 15. mjestu. Sutra jedre zadnja dva plova u kojem će pokušati nadoknaditi 13 bodova zaostatka i plasirati se u plov za odličja koji je na programu 10. kolovoza.

08.08.2012. 07:53:31
http://metro-portal.hr/los-jedaesti-dan-olimpijade-za-hrvatske-sportase/73158/