Metro-portal.hr

objavljeno 10.07.2009. 09:52:43
nehaj ili ubojstvo?

Los Angeles istražuje moguće ubojstvo Michaela Jacksona

Detektivi spremno očekuju nalaze mrtvozornika koji će biti presudni

(Getty Images)

Načelnik Policijske uprave Los Angelesa (LAPD) William Bratton izjavio je u četvrtak da njegovi detektivi čekaju izvješće mrtvozornika o smrti Michaela Jacksona, kako bi odlučili hoće li postupak nastaviti kao istragu za ubojstvo ili za slučajno predoziranje.

Bratton je kazao da su detektivi razgovarali s nizom liječnika koji su tretirali Jacksona tijekom godina, te da analiziraju prošlost njegovog konzumiranja lijekova na recept.

"Još uvijek očekujemo potvrdu iz ureda mrtvozornika o uzroku smrti. To će ovisiti o toksikološkim ispitivanjima", izjavio je Bratton za CNN.

Toksikološki nalazi očekuju se idućega tjedna.

"Na temelju tih nalaza, znat ćemo s čime se bavimo: da li se bavimo s ubojstvom ili sa slučajnim predoziranjem", rekao je Bratton. Liječnicima koji nisu surađivali u istrazi, istražitelji su izdali 'sub poene', obvezujuće naloge, kazali su izvori za CNN.

Bratton je također kazao da u "sveobuhvatnoj istrazi" sudjeluju i agenti Agencije za borbu protiv narkotika (DEA), te ured državnog tužitelja Kalifornije.

Izvori upoznati s istragom ranije s izjavili za CNN da su istražitelji pronašli brojne bočice s lijekovima na recept u Jacksonovpj iznajmljenoj rezidenciji u četvrti Holmby Hills, koja je plaćana 100.000 dolara mjesečno. The Los Angeles Times i agencija AP, izvijestili su da je policija pronašla i snažni sedativ Diprivan, koji se koristi u bolnicama za opću anesteziju.

Izvor: Hina

10.07.2009. 09:52:43
http://metro-portal.hr/los-angeles-istrazuje-moguce-ubojstvo-michaela-jacksona/19390/