Metro-portal.hr

objavljeno 17.05.2010. 11:52:15
PLESNI SPEKTAKL

Lord Of The Dance oduševili Zagreb

Sinoć je u Košarkaškom centru Dražena Petrovića irska plesna atrakcija osvojila i oduševila publiku

Lords of the Dance Michael Flately Zagreb
Lords of the Dance Michael Flately Zagreb (Shutterstock)

Jučer je Michael Flatley bez ikakve sumnje odbacio bilo kakva pitanja oko toga da nastup njegov trupe možda nije najprodavaniji plesni spektakl na svijetu.

Iako je mnogima bilo prvi puta da su nazočili takvom nastupu već u prvim minutama publika je pokazala entuzijazam te čim se se svjetla ugasila gromoglasnim pljeskom pozdravila izvođače dopuštajući showu da započne.

U dvosatnom nastupu u kojem je ispričana priča o dobru i zlu na Michaelov način izmjenilo se 200 plesača koji uz stalne nastupe probe održavaju 125 dana u godini uz nadzor 20 profesionalaca koji se brinu o scenografiji, koreografiji, svjetlu, zvuku i iznimnom broju kostima koji doseže brojku od čak 1200.

Svako pojavljivanje glavne zvijezde spektakla izazivalo je ovacije od publike koja se nije sramila pokazati da obožava i ostale aspekte produkcije kao što su pjevačke solo dionice te dueti violinista.

Čuđenje publike, a time i oduševljenje priuštili su plesači čija usklađenost u nekim trenucima izgleda lažno i daje dojam kao da plešu na playback što je naravno samo potvrda o talentu i predanosti koju u taj projekt ulažu svi koji su dio njega.

Osim što je najprodavaniji, ovo je sigurno za većinu posjetitelja bio i jedini dodir sa ovakvim plesnim izričajem.

Koliko je Michael uspio u svojoj misiji da nam približi nešto što je u našoj državi veoma opskurno pokazuje činjenica da je publika provela zadnjih 10-ak minuta na nogama ovacijama nagrađivajući plesače koji su se više puta naklonili i odradili svojevrsni bis.

Michael i njegovi suradnici odradili su posao na najboji mogući način, a to je: rasprodali dvoranu i oduševili publiku.

Piše: Aleks Curać Šarić
17.05.2010. 11:52:15
http://metro-portal.hr/lord-of-the-dance-odusevili-zagreb/40199/