Metro-portal.hr

objavljeno 07.09.2012. 08:23:00
BRAVO

London ponovno svjetska prijestolnica mode

Ljestvica se sastavlja analizom podataka s interneta, napisa na blogovima i 175 tisuća članaka o modi u elektronskim i tiskanim medijima

London je i ove godine najbolji
London je i ove godine najbolji (Arhiva)

London je proglašen svjetskom prijestolnico mode drugu godinu za redom na godišnjoj ljestvici Global Language Monitora, a najzaslužniji za ovu prestižnu titulu su Olimpijske igre i Kate Middleton.

Kako kaže predsjednik GLM-a Paul Payack, vojvotkinja od Cambridgea je napravila velik utjecaj na britanske modne brandove od udaje za princa Williama, jer se uvijek pojavljuje besprijekorno odjevena, a utjecaj britanske mode bio je vidljiv i na Olimpijskim igrama.

Drugo je mjesto pripalo New Yorku gdje upravo počinje tjedan mode. New York je u devet godina sastavljanja ove liste šest puta ponio laskavi naslov svjetske prijestolnice mode, a vječni Pariz je na trećem mjestu.

Ipak, Pariz je opravdao svoju reputaciju osvajanjem prvog mjesta u kategoriji visoke mode, a top 5 završava Barcelonom i Madridom. Milano, koji je ponio titulu pred tri godine ovoga je puta tek na osmom mjestu.

Inače, ljestvica se sastavlja analizom podataka s interneta, napisa na blogovima i 175 tisuća članaka o modi u elektronskim i tiskanim medijima. 

07.09.2012. 08:23:00
http://metro-portal.hr/london-ponovno-svjetska-prijestolnica-mode/73764/