Metro-portal.hr

objavljeno 04.10.2010. 22:56:58
BESPLATNI BICIKLI

London: Parižani kradu bicikle

Pariz i London stanovnicima su na raspolaganje stavili besplatne bicikle; jedni ih kradu, drugi poštuju

Bicikli
Bicikli (Cropix)

Gradonačelnik Londona Boris Johnson, u ponedjeljak je u Birminghamu izrazio zadovoljstvo uvođenjem novog i uspješnog programa korištenja bicikla po gradu, povukavši paralelu s Parižanima koje je nazvao pravim "lopužama" kada je o biciklima riječ i usporedivši ih sa stanovnicima Londona, koji su, kako je istaknuo "puno pošteniji".

"Znate li koliko je u Londonu ukradeno bicikla u dva mjeseca? Ne pet, ne! Ne ni četiri - već samo tri (...)! A u Parizu ih je u istome razdoblju ukradeno čak 500", kazao je Johnson na godišnjem kongresu konzervativne stranke.

>>Najsigurniji lokoti za bicikle

"Ne znači li to da su ljudi koji žive u Londonu pošteniji? Ne bih želio narušiti naše srdačne odnose, ali čini mi se da postoji evidentna razlika između naših stanovnika i lopuža - Parižana", rekao je nasmijavši svoje kolege.

Po uzoru na Parižane, koji omogućuju svojim građanima besplatno korištenje bicikla po gradu posljednje tri godine, London je takvu praksu uveo od 30. srpnja. Stanovnicima glavnoga britanskoga grada na raspolaganju je 5.000 bicikla, a Parižanima oko 20.000.(hina/metro-portal)

04.10.2010. 22:56:58
http://metro-portal.hr/london-parizani-kradu-bicikle/49229/